Daten met een alleenstaande moeder

Zoveel scheidingen, zoveel alleenstaande moeders die hun tijd moeten verdelen over de kinderen, het werk, vrienden en familie.

Voor single moms is het sowieso al moeilijk tijd vrij te maken voor zichzelf, laat staan dat zij tijd vrij kunnen maken om er op uit te gaan en ‘mannen te ontmoeten’.

Voor vrouwen die dat wel graag zouden willen (een man ontmoeten) zijn de mogelijkheden beperkt. Alles moet gepland worden en als je ex de kinderen een paar dagen in de week heeft kun je daar je sociale plannen op afstemmen, maar spontaan is anders.

Als er op een gegeven moment dan wel een nieuwe liefde is, wordt het moeilijk om jezelf te geven omdat je elkaar moet leren kennen op afgestemde tijden, plaatsen en dagen.

Planning planning planning. Logisch dat een man daar nerveus van kan worden. Hij kan niet zomaar even binnenvallen of mams verrassen met een etentje of bioscoopje. Zoiets moet dagen al dan niet weken vooruit gepland worden.

Skuzzie heeft een aantal tips op een rijtje gezet voor die mannen die het avontuur aandurven.

Houdt rekening met haar schema. Onthoud wanneer de kids eventueel naar de vader gaan en stem daar je plannen op af. Je mag best spontane ideeën voorschotelen, maar een last-minute babysit kan wel eens moeilijk worden.

Me dunkt dat de man hieruit zijn voordeel kan halen door zoveel mogelijk spontane ingevingen te uiten met de wetenschap dat hij zich er toch niet aan hoeft te houden. “Je stelt nooit iets voor” zal dan niet uit de mond van de vrouw rollen. Weer iets gewonnen.

Nog een tip die menig alleenstaande moeder in het verkeerde keelgat zal schieten vrees ik, dus niet opvolgen: Mocht de babysit niet kunnen, regel dan zelf een oppas. In je vrienden– of familiekring zijn er vast mensen die dit even willen doen. Zo zou je meteen aantonen dat je een man van aanpakken bent. Niet doen dus.

Een moeder laat haar kinderen niet zo snel alleen bij een vreemde alleen omdat jij zo nodig een avondje weg wil. Mocht ze het aanbod toch aannemen, dan zal de avond niet relaxt verlopen en zal zij met haar gedachten meer thuis bij de vreemde oppas en haar kinderen zijn dan bij jou.

Wel een goede tip, maar vrij vanzelfsprekend: Probeer geen vaderrol in te nemen. De kinderen hebben al een vader. Als je die ambitie hebt, regel dan lekker je eigen kind.

Lees ook:Nederlandse vrouwen met kinderen doen aan agendaseks
Lees ook:Daten als alleenstaande moeder
Lees ook:Hij gedraagt zich als een idioot
Lees ook:On the rebound
Lees ook:Koekoek hallo: baby wordt geboren met spiraaltje in de hand

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>