Daten als alleenstaande moeder

Er is nogal een verschil tussen een alleenstaande vrouw en een alleenstaande moeder.

Ja, ze zijn beiden single, maar de alleenstaande moeder moet (bijna) al haar vrije tijd aan haar kroost besteden.

Eventjes borrelen, uitgaan of feesten kan niet spontaan gebeuren.

Daten is ook zoiets. Het is leuk als je ‘ja’ kan zeggen op een uitnodiging voor een date, maar het is minder leuk om te zeggen ‘ja, maar….’.

Er zijn nu eenmaal extra datingregels voor een single mama.

Ten eerste moet je altijd eerlijk zijn. Niet elke man zit te wachten op een instant familie. Als het hem niets uitmaakt dat je kinderen hebt, is de eerste strijd al gewonnen.

Kijk vooral niet naar hem als een ‘nieuwe vader.’ Als het goed is hebben je kinderen al een vader. Zie hem als een leuke partner of vriend. Geen opvoeder. Dat is en blijft jouw taak.

Praat niet telkens over je kinderen, dat is vervelend. Je wil ook niet dat hij constant praat over zijn vriendinnen. Laat maar zien dat je ook een leven en interesses hebt naast je kinderen.

Wacht ook met hem voorstellen aan je kinderen totdat jij zeker bent van de relatie en totdat hij er aan toe is. Het is voor kinderen heel verwarrend als er regelmatig andere mannen over de vloer komen.

Probeer een balans te vinden in je tijd met hem en je kinderen. En zodra jullie zekerder zijn van jullie relatie, kun je hem uitnodigen een keer mee te gaan naar een pretpark of speeltuin. Vraag hem ook niet direct mee naar familiefeestjes etc. Daar zit niemand op te wachten.

Kinderen vinden het moeilijk om hun moeder te delen, vooral met een andere man. Dus verwacht niet dat ze hem direct accepteren, hoe aardig hij ook doet. Dring hem niet op en vertel eerlijk dat je het ook wel eens leuk vindt om, als zij er niet zijn, met andere mensen om te gaan. Dat kunnen vriendinnen zijn, maar dus ook een liefde.

Laat je liefje niet meteen de kinderen aanpakken of discipline bijbrengen. Misschien bevalt het gedrag van de kinderen hem niet en wil hij dat veranderen, maar dat is niet zijn taak. Hij zal je kinderen moeten accepteren zoals ze zijn.

Stel dat de kinderen hem heel erg leuk vinden en goed met hem om kunnen gaan, maar jij ziet het niet meer zitten, maak het dan gewoon uit en blijf niet bij hem omwille van je kinderen. Je bent immers ook van hun vader gescheiden. Afscheid nemen is niet leuk, maar het hoort bij het leven en ze hebben niets aan een moeder die in een slechte relatie blijft hangen.

Lees ook:Alleenstaande, zorgende vaders woest aantrekkelijk voor vrouwen
Lees ook:Daten met een alleenstaande moeder
Lees ook:Iedereen kan de vader zijn
Lees ook:‘Mama rijdt beter auto dan papa’
Lees ook:Trouwen met ’2e garnituur’ om je kinderwens te vervullen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Daten als alleenstaande moeder

 1. datingsite

  Als alleenstaande ouder komt er natuurlijk ook nog j kids bij die meespelen

    /   Reply  / 
 2. soebar

  Kinderen zijn bij een date een lastig punt.

  Je moet er zeker van zijn dat de man die je kiest ook kinderen wil. Tenslotte heeft hij niet voor je kinderen gezorgd.

  Voor kinderen is het erg moeilijk om te accepteren dat ze een nieuwe vader krijgen. Ze zullen het vaak niet snappen en vragen zich af waarom.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>