Alleengaande ouders kiezen in IVF-klinieken massaal voor een dochter

mini-easter-eggs-lyn-randleEnige jaren terug was er veel verontwaardiging rond een Nederlandse IVF-kliniek, die ouders voor zo’n 90% zekerheid kon geven over het geslacht van hun aanstaande baby.

In de Verenigde Staten is deze vorm van ‘gezinsplanning’ al behoorlijk ingeburgerd.

Opvallend genoeg is de vraag naar meisjes veel groter dan naar jongens…..

Slechts 20% kiest er bewust voor een zoon. Waarom steeds meer vrouwen kiezen voor een dochtertje, heeft diverse redenen.

“Ik heb moeders behandeld die meerdere zoons hadden en dolgraag een dochtertje wilden in hun gezin”, aldus Dr. Daniel Potter van een grote Amerikaanse fertiliteitskliniek in The Telegraph.

Nu zou het zo kunnen zijn, gezien resultaten van recent onderzoek, dat deze vrouwen een goede relatie hebben, omdat deze vaker zoons opleveren. Maar dat terzijde.

Volgens Dr. Potter dromen veel vrouwen al hun hele leven van een dochter. “En er zijn er die niet in de situatie verkeren om net zo lang kinderen te krijgen tot er zich een meisje aandient. Deze methode is voor hen dan ook een uitkomst.”

Ouders die kiezen voor deze IVF-behandeling kunnen vaak wel op een natuurlijke manier zwanger worden, maar kiezen zuiver vanwege het geslacht voor deze methode. Potter begrijpt dat de kosten daarom ook niet worden vergoed door de verzekeringen.

Lees ook:Je wilt graag een meisjesbaby, maar je krijgt alweer een jongetje…..
Lees ook:Biseksuelen blijven lang in de kast(en)
Lees ook:Zwanger worden, maar dan wel zeker weten dat het een dochter wordt…
Lees ook:Hou op met zeuren: homo-ouders zijn beter voor hun kind!
Lees ook:Current Obsession: magische Harry Potter-lippen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>