Je wilt graag een meisjesbaby, maar je krijgt alweer een jongetje…..

AnneGeddes3Ook al geven veel ouders het niet toe en roepen ze ‘Als het kind maar gezond is’: stiekem hopen ze toch op een meisje of jongen bij een zwangerschap.

Als de baby dan toch het andere geslacht blijkt te hebben, kan dat bij sommigen voor een ontzettende teleurstelling zorgen.

Die depressieve gevoelens zijn nu erkend als een psychologische stoornis…..

Heel wat vaders en moeders hebben het moeilijk om het geslacht van hun kind te accepteren. Vooral wanneer ze reeds enkele kinderen van eenzelfde geslacht hebben, is de wens naar specifiek een jongetje of een meisje groot.

De teleurstelling wanneer het geslacht dan toch niet ‘de grote wens’ is, wordt nu erkend als een psychologische stoornis.

‘Gender disappointment’ oftewel geslachtsteleurstelling is volgens onderzoekers een een natuurlijk gevoel, dat bij iedereen kan voorkomen en perfect behandelbaar is. Daarover spreken was tot voor kort een taboe.

Recent was er op Channel 4 een documentaire te zien over deze gendervoorkeuren: Cutting Edge: Eight Boys and Wanting a Girl.

Op hun internetsite kunt u o.a. naar een interview met Michelle kijken die er alles aan doet om zwanger te worden van een meisje. Zij is namelijk al de trotse mama van 7 zoons.

Lees ook:Zwanger worden, maar dan wel zeker weten dat het een dochter wordt…
Lees ook:Net getrouwd en nu al spijt: het overkomt 1 op de 5
Lees ook:Louisa & Rosanna: een transgender bruiloft
Lees ook:Met je eigen sperma moeder worden: hûh?
Lees ook:Ben je intelligent? Zeg maar ‘dankjewel mamma!’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>