Hoedt u voor de Spermadonor

Wat de redenen zijn weet ik niet precies, maar dat er steeds minder spermadonoren zijn wordt steeds duidelijker. Dit heeft te maken met de wetgeving waarbij anoniem doneren niet meer mogelijk is.

Er zijn helaas genoeg mensen voor wie een donor de enige mogelijkheid is om de kinderwens in vervulling te zien gaan. Er is dus veel vraag naar donoren………….

Echter, een donor mag niet teveel kinderen verwekken. Dat is logisch, anders wandelen er op een gegeven moment wel heel veel kindjes rond die verdacht veel op de buurman lijken.

De mannen die nu donor zijn, vinden het in principe geen probleem als hun ‘kind’ op een gegeven moment voor de deur staat. En steeds vaker zo blijkt uit een artikel in de Volkskrant, eisen spermadonoren zelf een actieve rol op.

“Komt het tot een rechtszaak, dan krijgen de donoren vrijwel altijd een omgangsregeling met het kind.

Er is zelfs al een donor die van de Hoge Raad een omgangsregeling heeft gekregen terwijl hij de 7-jarige dochter die uit zijn zaad is voortgekomen, slechts één keer heeft gezien. ‘De biologische band lijkt al voldoende reden om een omgangsregeling af te dwingen’”

Dat is natuurlijk niet altijd wenselijk. De ouders van het kind zitten niet te wachten op zo’n ontwikkeling. Als je gebruik maakt van een spermadonor ga je er vanuit dat het kind later wellicht meer wil weten van zijn biologische afkomst, maar je verwacht niet dat de donor zelf ineens een actieve rol opeist.

Dus nu is het al zo ver gekomen dat we moeten gaan oppassen voor spermadonoren die stiekem toch wel vader willen worden maar geen geschikte partner hebben kunnen vinden. Nee, de vrouwen die stiekem met de pil stoppen en ‘plotseling’ zwanger zijn (hoe kan dat nou…?) worden hier overtroffen door de spermadonor. Wie had dat gedacht.

Lees ook:Spermabank doet in ‘beroemd’ zaad
Lees ook:Viking-zaad zeer gewild bij Nederlandse vrouwen
Lees ook:Sperma uit de catalogus
Lees ook:Anonieme spermadonoren & kinderen vinden elkaar op TV
Lees ook:Vrouwen stellen aan spermadonoren hele andere eisen als aan partners

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoedt u voor de Spermadonor

 1. R. Kuipers

  Er worden hier twee dingen door elkaar gehaald. Je hebt spermadonoren die via de officiële weg doneren, die komen niets te weten over hun ‘kinderen’, tenzij die kinderen daar zelf op staan, en je hebt bekenden van de wensouder(s) die doneren, bijvoorbeeld een vriend van een lesbisch koppel die later zijn rechten komt opeisen. In het eerste geval hoef je niet bang te zijn voor de donor, in het tweede geval moet je uitkijken of die vriend of kennis die je om z’n zaad vraagt betrouwbaar is. Gr.

    /   Reply  / 
 2. Juspol

  Dan moet je er niet aan beginnen @Kuipers, en wanneer je even verder studeert als mensen, en zeker vrouwen dan kun je weten wat je een kind aandoet onbewust en/of bewust. (Gardner).
  Ziekteverwekkende toestanden, ook later. Psychisch of psychiatrisch in vele vele gevallen van vervreemding. Manipulatie en bedrog. Liegen etc etc. Volkomen gestoorden die toch gezag krijgen en ook hier in Nederland. Walgelijk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>