Viking-zaad zeer gewild bij Nederlandse vrouwen

viking_baby

Hoewel (of misschien wel dankzij) er weinig kinderen geboren worden in Denemarken is het zaad van de mannen daar bij Nederlandse vrouwen met een kinderwens zeer gewild. De spermabanken in ons eigen land hebben namelijk te kampen hebben met tekorten.

Van de 9 spermabanken in Nederland insemineren er 5 vrouwen met sperma dat via internet wordt besteld uit het buitenland. Ruim 320 buitenlandse donoren, waarvan het grootste deel uit Denemarken, staan er geregistreerd, schrijft AD op basis van eigen onderzoek.

In Denemarken staan de 2 grootste spermabanken van de wereld. Nederland heeft al lange tijd een tekort aan spermadonoren. Jaarlijks verzoeken ongeveer 1000 vrouwen om een behandeling, maar er staan momenteel nog geen 300 mannen geregistreerd als donor. Vrouwen hoeven niet op de wachtlijst voor Deens donorzaad. Volgens de krant verwachten klinieken dat de interesse in Deens zaad de komende tijd toeneemt. Sinds 2002 heeft donorzaad van Cryos gezorgd voor 868 Nederlandse zwangerschappen.

Dit jaar zijn 103 Nederlandse vrouwen zwanger geworden van Deens zaad. Volgens de directeur van Cryos, Ole Schou, is het afstaan van donorzaad in Denemarken minder een taboe.

Verschillende klinieken weigeren sperma van buitenlandse donoren, omdat lastig na te gaan is hoeveel kinderen er al van een donor rondlopen. In Nederland mag een spermadonor maximaal 25 donorkinderen hebben. De controle hierop blijkt in de praktijk lastig, omdat er geen centrale registratie is.

Lees ook:Vikingsperma is mega-populair
Lees ook:Spermabank zet stop op rood zaad
Lees ook:Spermadonoren mogen niet meer discrimineren
Lees ook:Solomor: 10% van Deense moeders is bewust alleengaand
Lees ook:Spermabank selecteert studenten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>