Vrouwen stellen aan spermadonoren hele andere eisen als aan partners

De eigenschappen die vrouwen belangrijk vinden wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe partner op datingsite’s verschillen sterk van hetgeen waarop ze letten bij het zoeken van een geschikte spermadonor online.

De ideale man om een kind van te krijgen is intelligent, verlegen, rustig en ordelijk, terwijl extravert zijn net een eigenschap is die vrouwen belangrijk vinden wanneer ze iemand daten.

Dat blijkt uit onderzoek van de University of Technology in Queensland, Australië onder vrouwen tussen 23 en 66 jaar uit Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en de Verenigde Staten. De informatie werd tusen 2012 en 2013 verzameld via online vragenlijsten op website’s die spermadonoren aanbieden.

“Je zou verwachten dat mannen zich in een online setting moeten ‘verkopen’ om indruk op een vrouw te maken en dat extraverte mannen vrouwen dus sneller overtuigen. Ons onderzoek bewijst echter het tegendeel”, aldus onderzoeker Stephen Whyte.

Vrouwen willen geen sperma van sullige of weinig sociale donors, maar mannen die voornamelijk gericht zijn op anderen en open zijn, vallen ook niet in de smaak. Deze bevinding sluit aan bij eerder onderzoek dat zegt dat mensen goed zijn in het beoordelen van persoonlijkheidskenmerken en het intelligentieniveau van anderen, zonder dat ze die persoon uitgebreid hebben bestudeerd wat hun voorkomen en uiterlijk betreft.

Volgens Stephen Whyte wordt de vraag naar spermadonoren steeds groter. Hierdoor is er een online markt ontstaan die anders werkt dan een ziekenhuis. Zo is er meer interactie tussen de donor en de wensmoeder. Hierdoor was het mogelijk om na te gaan naar welke eigenschappen vrouwen op zoek zijn wanneer ze een vader voor hun kind zoeken.

Lees ook:Hoedt u voor de Spermadonor
Lees ook:Voor elke fase in het leven kiest een vrouw een andere ideale man
Lees ook:Mannen shoppen veelal online. Vrouwen gaan nog steeds graag de stad in
Lees ook:Senioren zijn de succesnummers bij online dating
Lees ook:Online daten heel gewoon, maar erover praten is taboe

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>