Spermabank doet in ‘beroemd’ zaad

Een spermabank in Californië biedt sperma aan van lookalikes van celebs, zodat toekomstige ouders kans maken op een baby die lijkt op een bekende acteur, zanger of sportman.

Dit doet het debat omtrent het creëren van designerbaby’s weer oplaaien.

“Het is niet zo dat onze donoren op celebrities lijken, maar dat sterren op onze donoren lijken”, aldus communicatiemanager Scott Brown van Crybank.

“Ouders kunnen in onze databank zoeken naar een donor die lijkt op Ben Affleck of Ben Stiller.”

Hij geeft toe dat het selecteren van spermadonoren op basis van hun gelijkenissen met bekende personen geen exacte wetenschap is.

De spermabank stelde een jury samen die de foto’s projecteren van de kandidaten op een groot scherm, samen discussiëren ze dan op welke persoon deze donor het meeste lijkt.

“Bij wet is het verplicht dat donoren anoniem blijven, toekomstige ouders mogen de biologische vader van hun kind niet zien. We willen ervoor zorgen dat moeders en vaders zich kunnen voorstellen hoe hij er uitziet door hem te vergelijken met een bekend persoon. Zo krijgen ze toch enig idee in welke genenpool ze gaan vissen”, aldus Brown.

Deze spermabank krijgt heel wat kritiek. Professor Bonnie Steinbock: “Het is al vreemd dat mensen willen dat hun baby voldoet aan de strenge eisen van het huidige schoonheidsideaal, iedereen gaat zo op elkaar lijken. Maar nu proberen ze hun kind te creëren naar het beeld van de populairste acteur van het moment.”

Lees ook:Vikingsperma is mega-populair
Lees ook:BAM: vrouwelijke singles willen anoniem sperma
Lees ook:Hoedt u voor de Spermadonor
Lees ook:Een baby uit het lab en seks ter recreatie
Lees ook:Spermabank zet stop op rood zaad

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Spermabank doet in ‘beroemd’ zaad

  1. Pingback: Meest populaire sterren-kwakje is van Ben Affleck | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>