Kindermishandeling: niet wegkijken!

LaatZeNietBarstenIeder jaar worden in Nederland 119.000 kinderen (!!) thuis mishandeld of verwaarloosd. Gemiddeld heeft 1 kind in elke schoolklas te maken met een vorm ervan.

Mishandelde kinderen ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk. Het geeft hen het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft.

Ze kunnen later vaak 1 persoon aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo iemand verandert hun leven voorgoed…………..

Slachtoffers van kindermishandeling die zelf niet durven te praten, hebben belangrijke anderen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld.

Deze week is de Week tegen Kindermishandeling (16 t/m 21 november 2015). De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik doet een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden.

1 persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen. Niet de instelling hebben van ‘je er niet mee bemoeien’. Misschien kun jij wel het verschil maken.  #LaatZeNietBarsten.

Lees ook:Kinderen die een advocaat nemen om hun vechtscheidende ouders aan te klagen
Lees ook:In jeugd misbruikte moeders baren vaker autistisch kind
Lees ook:Vechtscheiders moeten op diploma-uitreikingen hun strijdbijl begraven
Lees ook:Zeur elkaar niet zo ziek
Lees ook:Current Obsession: mannen met 1 gelakte nagel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>