In jeugd misbruikte moeders baren vaker autistisch kind

AutismeMoeders die in hun jeugd ernstig zijn mishandeld, hebben 60% meer kans op het krijgen van een autistisch kind.

Om preciezer te zijn: het kind wordt autistisch door de gevolgen van het misbruik……..

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van de Harvard School of Public Health, gepubliceerd in het tijdschrift ‘Journal of the American Medical Association’.

Mishandelde vrouwen roken en drinken vaker, gebruiken vaker medicijnen tegen psychiatrische aandoeningen en hebben ook vaker overgewicht.

Als dit tijdens de zwangerschap het geval is, verhoogt dit de kans op een baby met een stoornis in het autistische spectrum. Ook is de kans groot dat hun kindje een te laag geboortegewicht heeft of te vroeg op de wereld komt.

De wetenschappers, die hun gegevens baseerden op de studie Nurses’ Health Study II onder 451 moeders met autistische kinderen en meer dan 52.000 moeders met kinderen zonder autisme, melden dat dit niet de enige verklaring is.

Een andere verklaring is de stress waar mishandelde vrouwen als kind mee te maken hadden. Dat kan invloed hebben op de ongeboren foetus en bovendien doorgegeven worden. Autistische kinderen reageren vaak heftig op stress en vice versa kan stress autisme veroorzaken.

De mishandeling van de moeder kan voorts een indicator zijn van een genetisch risico voor psychische aandoeningen.

“Ons onderzoek suggereert dat de effecten van kindermishandeling diverse generaties kunnen bereiken”, aldus onderzoeksleider Marc Weisskopf.

Lees ook:Autisme bij je man, wat dan?
Lees ook:Dikke mannen veroorzaken zware bevallingen
Lees ook:Moeders denken dat hun Benjamin ook echt de kleinste is
Lees ook:Pubermoeders voelen zich vaak knap eenzaam
Lees ook:Oude moeders worden ouder

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>