Kinderen die een advocaat nemen om hun vechtscheidende ouders aan te klagen

KindOpStapKofferBij een vechtscheiding moeten kinderen een eigen ‘advocaat’ krijgen. Daarvoor pleit het CDA.

De partij stelt dat ouders die ruziën bij een scheiding vaak het belang van het kind vergeten. Daarom moet er iemand zijn die de belangen van het kind behartigt……

Dat bepleitte CDA-Kamerlid Mona Keijzer deze week op NOS Radio 1.

Deze belangenbehartiger zou door de rechter moeten worden aangewezen. “Het kan iemand zijn die verstand heeft van opvoeden, of een advocaat of misschien ook een psycholoog”, aldus Keijzer.

Het aantal vechtscheidingen in Nederland neemt toe. Bij de 70.000 scheidingen per jaar zijn in 20% van de gevallen de ruzies en conflicten zodanig heftig dat er geen onderling overleg meer mogelijk is. Volgens het CDA is een vechtscheiding een vorm van kindermishandeling, omdat kinderen hierbij grote emotionele en psychische schade oplopen.

Kinderen onder de 12 jaar hebben momenteel niets te zeggen in de rechtszaal. Oudere kinderen mogen wel hun mening geven voor de rechtbank.

Lees ook:Amsterdam registreert vechtscheiders
Lees ook:Rotterdam start met de echtscheidings- APK
Lees ook:Vechtscheiding is kindermishandeling!
Lees ook:Aantal vechtscheidingen explosief gestegen
Lees ook:Kindermishandeling: niet wegkijken!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kinderen die een advocaat nemen om hun vechtscheidende ouders aan te klagen

  1. Ad Verdiesen

    SCHANDE, decennialang wordt goedgepraat wat fout is, oner het mom van kindbelang, terwijl vrouwenrechten in beginsel inhumaan en verontmenselijkend zijn, keuze? scheiding is kindermishandeling, scheiding is niet normaal, gescheiden kinderen worden gediscrimineerd in hun mensenrecht op natuurlijk familieleven, ontvadering is een halsmisdaad, kinderen&vaders worden met gezinsleven gemold, en dan vervolgens barbaars kinderen gaan horen? terwijl ze voorheen niet betrokken mochten worden volgens dezelfde vertrutte elite? en vaders gedwee door het stof moeten gaan! en kinderen zogenaamd bij moeder’thuis’ horen? bende stupide infantiele gepostmoderniseerde kutNLers!

      /   Reply  / 
  2. Ad Verdiesen

    vechtscheidingen zijn okay! vaders vecht voor je kinderen, vaderschap en normaal gezinsleven!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>