De mazzel van mooie mensen

vanessa-hudgens-03Mensen leren al op jonge leeftijd anderen niet op hun uiterlijke beoordelen, maar vooroordelen hebben is toch een aangeboren eigenschap.

Zelfs jonge kinderen vertrouwen fraaie mensen eerder……….

Zo blijkt uit onderzoek aan de Chinese universiteiten van Zhejiang en Wenzhou onder 138 kinderen van 8 t/m 12 jaar, waarover is gepubliceerd ‘Frontiers of Psychology’ .Een groep volwassenen deed dienst als controlegroep.

Met een computerprogramma werden 200 beelden gemaakt van mannengezichten met neutrale uitdrukkingen. Daarna vroegen ze aan alle ‘proefkonijnen’ hoe betrouwbaar en hoe aantrekkelijk ze de personen vonden. Hetzelfde experiment werd een maand later herhaald met dezelfde gezichten om na te gaan hoe consequent mensen zijn.

Zo kwam een rechtstreeks verband tussen betrouwbaarheid en aantrekkelijkheid aan het licht. En: hoe ouder mensen worden, hoe vaker ze het met hun leeftijdsgenoten eens zijn over wat een gezicht betrouwbaar maakt.

Kinderen, zelfs al op 8 jaar, interpreteren aantrekkelijkheid als een maatstaf van betrouwbaarheid, dit vooroordeel neemt toe met het ouder worden. Hoewel volwassenen oud en wijs genoeg zijn om te weten dat een mooi bekkie een mens niet betrouwbaarder maakt, bestaat er nog steeds een onbewuste link.

Schoonheid heeft vele voordelen: zo hebben ze meer kans om op een baan, maken ze vaker promotie en hebben ze stabielere relaties.

Lees ook:Liefde op het vierde gezicht
Lees ook:Hoogopgeleiden rond de 45 jaar met partner en kids zijn het allergelukkigst!
Lees ook:Mannen met littekens zijn sexy
Lees ook:Je komt me bekend voor, maar………
Lees ook:Investeer in lelijke vrienden: je wordt er zelf namelijk mooier van!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>