Mooie vrouwen zijn vaak niet zo fraai van binnen

Knappe mensen hebben ook knappe koppen.

En als je zelf fraai bent, sla je meestal ook nog eens een knappe partner aan de haak en krijg je meer korting bij aankopen.

Kortom: schoonheid wint altijd.

Er zijn uitzonderingen: je kunt ook té mooi zijn en mooie vrouwen worden eerder voor moordenaressen versleten.

Echte schoonheid zit van binnen zeiden ze vroeger.

Er zit een kern van waarheid in. Want hoewel altijd werd aangenomen dat mooie mensen een dito karakter zouden hebben, blijkt dat helemaal niet het geval…….

Zo concluderen wetenschappers in het blad Psychological Science.

Studentes vulden een vragenlijst in over hun waarden en persoonlijke eigenschappen, stapten vervolgens een kamer binnen en lazen voor een camera een weerbericht voor, waarna ze de kamer weer verlieten.

De onderzoekers legden de videobeelden aan andere studenten voor en lieten ze eerst de waarden en persoonlijke eigenschappen van die persoon beoordelen en daarna de fysieke aantrekkelijkheid.

Vrouwen die als aantrekkelijk werden beoordeeld, werden ook meer goede sociale eigenschappen toegedicht. Ook bleek er één waarde te zijn die geassocieerd werd met aantrekkelijkheid: mensen verwachten van aantrekkelijke vrouwen dat ze succes belangrijker vinden dan minder aantrekkelijke vrouwen.

Maar klopte het beeld dat de proefpersonen van de aantrekkelijke en minder aantrekkelijke vrouwen hadden, wel? Daarvoor keken de onderzoekers naar de vragenlijsten die de studentes hadden ingevuld. Opvallend genoeg leverde dat een heel ander beeld op.

Vrouwen die door anderen als aantrekkelijk werden bestempeld, bleken helemaal niet zo onafhankelijk en tolerant te zijn als gedacht. In plaats daarvan vonden ze conformiteit en het promoten van zichzelf juist heel belangrijk.

Hoewel veel mensen denken dat schoonheid van binnen en buiten samengaan, laat dit onderzoek dus een heel ander beeld zien. Net zoals mensen een boek niet aan de hand van een cover moeten beoordelen, kunnen ze ook over mensen op basis van het uiterlijk weinig zinnigs zeggen.

Lees ook:Je kunt bij een vrouw aan haar neus zien of ze (veel) kinderen wil of niet
Lees ook:Aantrekkelijke mensen zijn succesvoller, rijker én gelukkiger
Lees ook:Mooie mannen worden CEO, mooie vrouwen secretaresse
Lees ook:Grootste afknapper voor vrouwen: oneerlijkheid
Lees ook:Verliefd worden is secondenwerk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>