Verliefde mensen vinden elkaar echt het aller mooiste!

PinkGlassesWe hebben er hier bij relatie.blog al vaker over geschreven. Het gezegde is ‘liefde maakt blind’, maar dat klopt niet. Wat wel waar is: ‘verliefdheid maakt blind’ en iedereen die in die lekkere roes verkeert vindt het superbest om die roze bril nog even op te houden.

Als hij of dan tegen jou zegt dat ‘je de mooiste van de wereld bent’ is daar ook niets aan gelogen. Anderen rondom ons vinden we subiet onaantrekkelijker als we verliefd zijn, een natuurlijke, onbewuste reactie die liefde (en dus het nageslacht) te beschermen,

Dat is de conclusie van een onderzoek door New York University en Rutgers University.

In plaats van te analyseren waarom mannen en vrouwen elkaar bedriegen, zochten zij het tegeneovergestelde uit. Dus hoe het komt dat relaties standhouden. Een van de redenen die ze aanhalen is het zogenaamde ‘turn-off’ mechanisme: mensen die verliefd worden, veranderen hun kijk op anderen die hun relatie eventueel zouden kunnen bedreigen. Ze zien andere potentiële partners als minder aantrekkelijk dan ze eigenlijk zijn.

“Mensen in een relatie zien andere potentiële partners als minder aantrekkelijk dan vrijgezellen hen zien,” aldus Shana Cole, assistent psychologie en medewerker van de studie. “Zeker als de andere aantrekkelijke persoon een bedreiging vormt voor hun relatie, en al helemaal als ze gelukkig zijn met hun partner.”

Dat is ook de reden dat je soms verliefde mensen ziet, die bijna licht op elkaar afstralen. Er is niks (of liever gezegd niemand) die hun gevoel kan veranderen. Eerdere onderzoeken bewezen reeds dat hoe langer je je ‘roze bril ophoudt’, hoe meer de relatie kans van slagen heeft.

Lees ook:Dat verliefdheid ons blind maakt, is maar goed ook!
Lees ook:Deze 9 gekke dingen gebeuren er als je ‘het echt te pakken hebt’
Lees ook:Roze brillen werken beter dan beentjes op de vloer
Lees ook:Verliefde zielen verliezen hun verstand
Lees ook:Echte liefde is zo zoet als suikergoed

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>