Echte liefde is zo zoet als suikergoed

tumblr_o2j3miMmDE1snf7wlo1_500-1

Liefde maakt zowel vrouwen als mannen zoet. Ik heb de grootste chagarijnen en bitches zien veranderen in aangename personen, toen Amor hun pad kruiste. Het is 1 van de meest fascinerende verschijnselen van Moeder Natuur: 2 mensen die verliefd worden op elkaar.

Uitgerust met een roze bril zijn we blind voor de slechte eigenschappen van die ander en in onze hersenpan ontstaat ook heus een tijdelijke staat van niet toerekeningsvatbaarheid. Maar niet alleen onze ogen, ook andere zintuigen worden aangedaan door de liefde.

Ik begrijp ineens waarom veel mensen plots afvallen als ze stikverliefd zijn: behalve dat je bubbels in je buik hebt, smaakt alles ook nog eens zoeter………

Zo blijkt uit experimenten van de universiteit van Singapore.

Proefpersonen (letterlijk en figuurlijk) werd gevraagd om emoties als liefde en jaloezie aan een smaak als zout, zoet, zuur, bitter of heet (als in pikant) te koppelen. Vervolgens werden gevoelens van jaloezie of liefde opgewekt, door bijvoorbeeld het schrijven van een liefdesbrief. Vervolgens kregen de deelnemers snoep en beoordeelden ze de smaak.

Degenen die een liefdesbrief hadden geschreven, vonden dat de lekkernijen die ze kregen zoeter smaakten. De jaloers gemaakte mensen vonden juist dat het bitterder of zuurder smaakte, ondanks het verband die ze in de voorgaande test hadden gelegd.

Vervolgens nam een groep zogenaamd deel aan een smaaktest voor een nieuw product, maar eigenlijk ging het om gedistilleerd water. Zij die aan de liefde dachten, beoordeelden het water als zoeter dan wanneer ze blij of jaloers waren.

De wetenschappers verklaren dit frappante fenomeen in de hersenen dezelfde delen actief worden bij verliefdheid en het denken aan zoetigheid. Dat laatste is weer terug te voeren naar de moederborst die elke pasgeboren baby als zoet en hemels ervaart.

Eerdere studies bewezen reeds dat het hersendeel dat instaat voor beloning geactiveerd wordt bij het kijken naar foto’s van liefdespartners en bij het proeven van chocolade. Het is dus mogelijk dat wanneer iemand verliefd is, dit gebied associaties met zoetheid maakt, waardoor we alles als zoeter ervaren.

Lees ook:Hulp bij het schrijven van de liefdesbrief
Lees ook:Als zelfs Doutzen Kroes weleens jaloers is
Lees ook:Over het nut van jaloezie
Lees ook:Bestel vooral veel chocola als je je date ziet zitten!
Lees ook:Vrouwen hebben altijd wel reden om jaloers te zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>