Mooie mensen zijn minder ziek

Mooi mensen hebben een hoop voor in het leven.

Ze verdienen meer, ze hebben betere partners en stabielere relaties, ze zijn meestal vruchtbaarder en dat alles is te danken aan het schoonheidssignaal van de natuur.

Want mooie mensen zijn ook minder vaak ziek………

Sommige medische problemen komen zelfs niet vaak voor bij knappe mensen, blijkt uit nieuw onderzoek van de University of Cincinnati onder 15000 mannen en vrouwen tussen de 24 en 35 jaar, die al gevolgd worden vanaf hun 10e levensjaar.

Het gaat bijvoorbeeld om astma, suikerziekte, depressies, oorsuizen, te hoge bloeddruk en te hoog cholesterol waar de fraaie medemensen minder of niet mee te maken krijgen.

Opvallend genoeg werd duidelijk dat hoe knapper mannen en vrouwen zijn, hoe kleiner de kans is dat ze een breed scala aan kwaaltjes en ziektes krijgen. Aantrekkelijke mensen zouden zich bovendien gemiddeld gezonder voelen.

De wetenschappers verklaren dat de mate van aantrekkelijkheid iets zegt over de kwaliteit van zijn of haar genen. Maar volgens psychologe Viren Swami speelt er iets anders.

“Knappe mensen worden allerlei positieve eigenschappen toegedicht en komen gelukkiger, populairder en succesvoller over”, zegt zij. “We behandelen ze ook beter. We hebben meer geduld met ze zijn eerder bereid ze te helpen. Het is mogelijk dat de gezondheidsvoordelen het gevolg zijn van deze speciale behandeling.”

Lees ook:Mooi zoekt mooi
Lees ook:Mannen met zware stemmen produceren minder sperma per keer
Lees ook:Redelijk mooie vrouwen baren de meeste kinderen
Lees ook:Mooie vrouwen zijn vaak niet zo fraai van binnen
Lees ook:Mooie vrouwen hebben minder sekspartners, mooie mannen juist meer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>