Mooie vrouwen hebben minder sekspartners, mooie mannen juist meer

Mooi en aanbeden, mooi en verleidelijk. Ja, dat wel.

Maar mooie vrouwen gaan met minder mannen naar bed dan de minder bedeelden.

Mooie mannen maken daarentegen wel gebruik van hun verschijning. Zij willen seks met zoveel mogelijk dames…….

Aldus ontdekte Elizabeth McClintock van de universiteit van Notre Dame in Indiana.

Ze onderzocht het effect van lichamelijke aantrekkingskracht op het seksuele en romantische leven, het aantal bedpartners, burgerlijke status en het tijdstip van ontmaagding

Paarvorming wordt vaak voorgesteld als een wederzijds proces waarbij mensen onbewust hun eigen troeven uitspelen tegen die van de partner.

Mensen proberen een zo aantrekkelijk mogelijke partner aan de haak te slaan. Ze houden hierbij (onbewust) rekening met hun eigen inkomen of status die ze dan ruilen voor andere eigenschappen zoals de fysieke verschijning. Oftewel gold vaak: mooie vrouwen scoren rijke heren of andersom.

Het woord huwelijksmarkt werd vroeger al gebruikt, maar het blijkt nog steeds zo te werken.

Aantrekkingskracht heeft ook invloed op de intensiteit van de relatie en de seksuele activiteit. Erg aantrekkelijke vrouwen zijn juist vaker trouw en willen vaker een vaste relatie dan alleen losse flodders. Ze hebben ook minder snel seks na de ontmoeting dan vrouwen die minder mooi zijn.

Dit komt volgens de sociologe doordat sexy vrouwen meer macht hebben en dit gebruiken om hun relaties te besturen. Hoe aantrekkelijker de vrouw, hoe minder mannen ze in haar leven ‘verslijt’.

Ook het gewicht weegt mee. Dat werd al eens eerder aangetoond. Hoe dikker de vrouw, hoe sneller ze met een man in bed beland.

Bij mannen is precies het omgekeerde het geval. Knappe mannen hebben juist meer bedpartners.

Dit is niet het eerste onderzoek naar dit thema, maar voorgaande studies negeerden 2 belangrijke factoren. “Mensen met een hogere status worden als meer aantrekkelijk beschouwd, waarschijnlijk doordat ze minder kans op overgewicht hebben en meer geld kunnen spenderen aan hun uiterlijk.

Maar de meeste invloed bij partnerkeuze vormen juist de overeenkomsten, zowel op vlak van opvoeding, ras, opleiding, religie en lichamelijke aantrekkingskracht.

De conclusie van het onderzoek van McClintock is dat vrouwen niet de neiging hebben om schoonheid voor geld te ruilen. Het is meer soort zoekt soort. De meerderheid van de stellen selecteren partners die op zichzelf lijken, zowel qua status als mate van aantrekkelijkheid.

Lees ook:Mooie mensen vinden moeilijk partner
Lees ook:Mooi zoekt mooi
Lees ook:Mooie mannen zijn qua geld beter af dan mooie vrouwen
Lees ook:Hoe komt zo’n lelijke man in hemelsnaam aan zo’n mooie vrouw?
Lees ook:Vrouwen zijn vergevingsgezinder na vreemdgaan dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>