Mooi zoekt mooi

Mensen zoeken vaak een even knappe partner, of even lelijke natuurlijk.

Is het daarom dat wij wel eens naar een knappe vent kijken met een lelijke vrouw aan zijn zijde en denken: wat een stel! Dat past toch niet?

Of andersom: een knappe vrouw met lelijke man…………

Volgens een Amerikaanse onderzoeker nemen mensen met een minder knap uiterlijk vaker genoegen met een partner met dezelfde schoonheidsgraad. Knappe mensen zoeken knappe partners.

Maar ‘is genoegen nemen met’ niet een beetje aanmatigend? Misschien vind je diegene wel de prachtigste vrouw/man ter wereld. Dat andere mensen dat niet vinden kan je niets schelen en is alleen maar beter, des te minder concurrentie.

Uit onderzoek blijkt ook dat mooie mensen het uiterlijk vaak belangrijker vinden dan mensen met een minder mooi uiterlijk. Zij vinden humor of intelligentie vaak belangrijker.

Kunnen we dan stellen dat het voor mooie mensen moeilijker is om een partner te vinden die voldoet? Mooi, intelligent, grappig en lief etc. Het lijstje wordt al langer en langer. Is er daarom zo’n mooie mensen site?

Lees ook:Soort zoekt soort
Lees ook:Op vruchtbare dagen zijn vrouwen blij met mooie mannen
Lees ook:Knappe mensen hebben ook knappe koppen
Lees ook:Knappe winkelmeisjes verstieren de omzet
Lees ook:Aantrekkelijke mensen zijn succesvoller, rijker én gelukkiger

facebook share facebook share

46 Reacties // Reageer

46 thoughts on “Mooi zoekt mooi

 1. thamara

  Mooi zijn zit van binnen, Hoe je je voelt dat straal je uit. Kijk eens naar een “knap” iemand die cjagerijnig is bv,, nou niets aantrekkelijk meer aan toch?
  En wat is lelijk? Wat is knap? Smaken verschillen..Maar ook hier geldt weer een minder mooi mens kan door zijn/haar uitstraling en verzorging er echt mooi uit zien!

    /   Reply  / 
  1. Ibble

   Helemaal gelijk!

     /   Reply  / 
   1. DenkJeDatIkGekkeHenkieBen

    Niet mee eens, een knappe vrouw kan zo twintig of dertig mannen om zich heen krijgen, maakt dan geen bal uit of ze chagrijnig is, PMS heeft, of gewoon rotkarakter heeft, ze hoeft enkel alleen maar een beetje sexy te doen en ze krijgt de rest van het andere geslacht vanzelf achter haar aan. Ze krijgt alles geregeld. Moet je eens als lelijke kerel zoiets doen, chagrijnig zijn, of je bent je baan kwijt, of weet ik wat nog erger. Het innerlijk telt niet meer tegenwoordig. We willen alleen maar mooi, sneller en nog beter, nog goedkoper. Ik weet wel dat ik liever naar de hel ga. Hell, ain’t a bad place, hell is from here to eternity.

      /   Reply  / 
 2. Ron

  @thamara

  Goed geschreven,, kan ik me wel in vinden.
  Ik beken kijk ook eerst naar het uiterlijk, maar uiteindelijk het karakter van de mens geeft toch de doorslag?

    /   Reply  / 
 3. thamara

  Wist je dat een “lelijkïemand zelfs moi wordt als je hem/haar langer leert kennen en de mooie innerlijke kanten gaat zien.?!
  Ik ben tussenin dus kan met alle winden mee ;)

    /   Reply  / 
  1. Ibble

   Schattig

     /   Reply  / 
 4. Ron

  Wat je bedoelt te zeggen is dat je er niet meer zo op let hoe iemand eruit ziet thamara? Dus waar ik het al eerder over had zeg jij nu ook! Het karakter geeft toch de doorslag!

    /   Reply  / 
 5. thamara

  Ja Ron dat geeft de doorslag, maar toch,, om verliefd te worden doet uiterlijk net iets meer mee dan als dat het gewoon een vriend/vriendin zou zijn. Ik kreeg vroeger een buurmeisje wat ik oer lelijk vond, we werden vriendinen en na maanden zag ik het niet meer of ze nu wel of niet lelijk was, Ze was mooi vanbinnen en dat zag ik.
  En wat voor mij knap betekent hoeft voor een ander nog niet zo te zijn, uiteindelijk past op ieder potje toch een deksel. Maar neemt niet weg dat ik toch voorkeur hou. ;)
  Ik zou bv nooit op donkere bruine ogen vallen terwijl juist dat mooi zou zijn. Een machoman met een enorme buik, brrrr,, zal voor mij lang duren eer ik daar doorheen zou kunnen kijken, nou ja.. zolang ik er niet naast hoeft te liggen..lol.. kan he best een vriend zijn.. pff wordt ingewikkeld he?

    /   Reply  / 
 6. Ron

  Ingewikkeld? Als je iemand wat langer kent, weet je ook hoe zo iemand in elkaar zit. Natuurlijk ik heb ook zo m´n voorkeuren en wat ik al eerder schreef je kijkt eerst hoe ze eruitziet en als je haar wat beter leert kennen, bepaal je of het klikt. En je schrijft heel mooi van: Ze was heel mooi van binnen… ik begrijp je! En eh…buikje haha, ik ben geen macho.

    /   Reply  / 
 7. thamara

  We zijn het duw weer eens, maar dwalen we niet te ver van het onderwerp af?

    /   Reply  / 
 8. Ron

  @thamara, ben blij dat we het eens met elkaar zijn en wil je niet vervelen hiermee. Ik ben nogal onervaren dus leer hier alleen maar van, misschien heeft Sill van de redactie het meegelezen en kan ze haar mening zeggen.Hoe meer ik lees hierover hoe beter.

  Trouwens jammer dat er niet meer mensen reageren.

    /   Reply  / 
 9. thamara

  Tja… ik vind het ook al stil, ik werd op deze blogsite door iemand op gewezen van de week ,maar zie weinig reacties , zou het nieuw zijn hier?
  Geen idee eigenlijk wat hier de bedoeling van is..lol.. maar ik kan nog wel door praten over dit onderwerp hoor. Ik krijg telkens een mail binnen als je een reactie zet.. pffff echt vrouwelijke nieuwsgierigheid om dan nog gauw te gaan lezen.
  Dit kan de bedoeling niet zijn hoor…;)

    /   Reply  / 
 10. Ron

  @thamara. hoezo vrouwelijke nieuwsgierigheid, of mankeert er iets aan mij dan? Je maakt mij egt nieuwsgierig wat voor mail jij binnenkrijgt, kun je niet inhoudelijk natuurlijk, wat kwijt? Ben blij dat je nog reageert over dit onderwerp(ook al zeg je dat we afwijken)en blijkbaar je niet verveelt. Ben ook nog niet zolang op de sites bezig, kwam er toevallig op. Hoop ook nog op meer sites, bijvoorbeeld nieuws van de dag,waar je dan op kunt dicussieren, maar goed nou dwaal ik egt af.

    /   Reply  / 
 11. thamara

  Je maakt mij egt nieuwsgierig wat voor mail jij binnenkrijgt, kun je niet inhoudelijk natuurlijk, wat kwijt?

  @ron..onderaan het vakje waar je in schrijft kun je een vinkje plaatsen om een email binnen te krijgen als er iemand heeft gereageerd op je posting.

  en nu naar bed jij. ;)

    /   Reply  / 
 12. Ron

  Had het verkeerd begrepen,dus sorry!
  Ben inderdaad van plan om naar bed te gaan,haha

    /   Reply  / 
 13. thamara

  Goede morgen ( koffie ;) )
  Sill verwijder maar wat er niet bij hoor aan postingen hoor!

    /   Reply  / 
 14. Ron

  @thamara

  Doel je op postingen van mij, die waren wel gemeend. Mocht je stukjes graag lezen, als ik wat fout heb gedaan dan spijt me dat, ik wil zeker niet verkeerd over komen.

    /   Reply  / 
 15. thamara

  Welnee Ron.. ik bedoelde de posting over het algemeen want we zijn nu samen bezig en dat lijkt me niet de bedoeling hier … ;)
  Maar blijf het vreemd vinden dat het zo stil blijft hier en op andere blogjes. Wel gezellig zo he? ;)

    /   Reply  / 
 16. thamara

  Maar ehh… gaan we nog op het onderwerp verder? Nog vragen? hihi

    /   Reply  / 
 17. Ron

  Gelukkig maar, was al weer onzeker over mezelf. Ja we kunnen mensen blijkbaar niet overhalen over dit mooie onderwerp wat te schrijven.Thamara, ik vind het ook gezellig hoor! Lekker dingen van je afschrijven en als je nog iets te melden hebt…prima

    /   Reply  / 
 18. thamara

  Ik heb eigenlijk niets te melden… maar Ron.. wees nooit onzeker over jezelf. Wees jezelf en dan is onzekerheid niet nodig.
  Ik weet niet of dingen van je afschrijven hier hoort,maar kom maar op,, ik lees wel en als Sill het niet bevalt verwijder zij/ hij het maar. Ik heb nog een uurtje en dan ben ik weer weg hier. Dan komt manlief weer thuis.

    /   Reply  / 
 19. Ron

  @Thamara, moest vanavond nog weg, dit terzijde, wil wel kwijt je lijkt me een lief iemand die gelukkig een lieve man heeft. Je hebt me verschillende dingen duidelijk gemaakt(dank). En Sill staat voor Sylvia Bruijn, (opgezocht). Zij heeft vele opleidingen gedaan en volgt nog een opleiding beroepsspecialisatie relatiebemiddeling. Een vrouw dus met veel mensenkennis, hopenlijk kan zij kort vertellen wat ze van mijn reacties vind, zou ik fijn vinden. Tenslotte Thamara, kom ongetwijfeld je naam nog wel is tegen.

    /   Reply  / 
 20. Ron

  @Sill, in de vorige reacties gaven we(thamara en ik) al aan dat er verder niet gereageert word, wat we jammer vinden.
  Helaas Sill, heb van jouw ook nog niks vernomen, waar ik wel een beetje op gehoopt heb.
  Ben benieuwd!

    /   Reply  / 
 21. thamara

  Ron, dan praat je toch gewoon verder?
  Sill laat zich vanzelf wel horen hoor.

    /   Reply  / 
 22. Ron

  Thamara, begrijp me niet verkeerd, vin het leuk, nee eh.. fijn om jouw reactie te lezen, hoor. Maar zo´n vrouw als Sill die heeft veel gestudeerd en ben heel nieuwsgierig naar haar mening. Ook opdat (alleen wij) hier reageren,tzou zo mooi zijn op meer berichten toch?

    /   Reply  / 
 23. thamara

  Bij recente reactie ‘staat “Thamara begrijp me niet verkeerd…” Wat er verder staat kan ik niet lezen( dus ook niet begrijpen hihi) onder dit logje (????) Sill je zal er nu toch echt effe bij moeen komen hoor. ligt dat aan mij of ligt dat nou aan de weblog?
  ( en ik ben al zo nieuwsgierig ;) )

    /   Reply  / 
 24. thamara

  Help… Sill… ik kan alleen de eerste 21 reactie lezen daarna dus niets meer. zelfs mezelf niet ..lol.. zit het soms vol?

    /   Reply  / 
 25. thamara

  Ohhhh .. haha de pagina was vol ja.. want het bleek dat ik niet doorhad dat je nu op pag 2 moest klikken Weer wat geleerd dus. LoL
  Ron, merk ik het goed uit je schrijven dat je nog jong bent? Dan wil ik je als tip mee geven ; lees veel en kijk goed naar jezelf en anderen , hoe je reactie overkomt bij mensen en hoe daar weer op gerageerd wordt . Je zal er zekerder door worden en je zal onderscheid ondekken tussen mooi en mooi. Je wilt nu nog bevestigd worden maar er komt een tijd dat je zelf gaat zien dat jou mening er mag. Ik bedoel het niet bedillerig maar als warme wens voor je. Bij het ouder worden ga je dingen relativeren en het moois ondekken in een soms “lelijk” mens. En lelijk zijn is ook maar relatief. Wie bepaalt wat lelijk is en wat mooi?

    /   Reply  / 
 26. Sill

  Hoi Tamara en Ron. Sorry voor de late reactie, ik was op vakantie en de afgelopen blogjes heb ik vantevoren geschreven en automatisch laten plaatsen…net alsof ik er ben ;) . Ik ben dus net terug van vakantie en zal vandaag of morgen even al jullie reacties goed doorlezen en evt. iets bijdragen. Ik vind het leuk dat jullie het naar jullie zin hebben hier! Nu eerst even bijkomen… Gr Sill

    /   Reply  / 
 27. thamara

  Bij komen van je vakantie Sill? Leuk.. Doe maar rustig aan hoor..
  Heb je een fijne vakantie gehad? Beetje weer? Tis hier maar sombertjes he? Dus lekker log/lees weer. ;)

    /   Reply  / 
 28. Ron

  @Sill, vond het ook al stil, haha.
  Toch ben ik blij dat je meteen reageert nu je net terug bent en net wat Thamara zegt doe maar rustig aan en ik hoor het hopenlijk wel.

  @Thamara, maak egt wel m´n zinnen af hoor, haha, niet zo gauw in paniek raken, nergens voor nodig!

    /   Reply  / 
 29. Sill

  @Thamara & Ron. Jullie hebben een mooi gesprek gehad zo de laatste tijd. Het is inderdaad een mooi onderwerp, maar ook erg persoonlijk. Ik ben het met jullie eens dat het innerlijk uiteindelijk het zwaarst telt, maar dat we om onze blik niet heen kunnen. Uiterlijk is en blijft belangrijk. Het hoort gewoon bij het ‘hele pakketje’. Het is toch mooi meegenomen als iemand je hart sneller doet kloppen. Maar het grappige is dat een knap iemand (in jouw ogen)later lelijk kan worden omdat hij of zij van binnen niet mooi is. En andersom natuurlijk. Daar hadden jullie het ook over geloof ik. Persoonlijk denk ik dat uitstraling van het innerlijk heel belangrijk is. Als je van binnen mooi bent en je voelt je goed, dan straal je dat uit. Daardoor zal je de juiste persoon aantrekken. Dat is het belangrijkste. En mensen moeten proberen niet bang te zijn dat ze worden afgewezen vanwege het uiterlijk, dat hoort erbij. Zij vinden ook niet iedereen aantrekkelijk. Godzijdank…

    /   Reply  / 
 30. Ron

  @Sill, dank je wel…..voor je vlotte reactie. En wat heb je dat mooi verwoord, ik heb het meerdere malen gelezen en wat ik ook met de andere reacties(lees-Thamara en mijn persoon)nog ga doen. Ben wel van plan op mogelijk andere onderwerpen ook te reageren, want het raakt me wel.

    /   Reply  / 
 31. Thamara

  Ron waar zit je???

    /   Reply  / 
 32. Ron

  Ben net thuisgekomen, paar dagen op de camping gebivakkeert bij familie! Vind het heel lief van je Thamara, dat je aan me denkt, dat doet me heel goed! Zal morgen jouw site bezoeken en Sill excuus dat ik zo weer kom binnen vallen op jouw blogje. Ben absoluut niet van plan om hier misbruik van te maken, want ook deze relatie-blog, mag er wezen. Sill en de rest van het redactie- team, ga zo door en dank je wel!

    /   Reply  / 
 33. Thamara

  Fijn ,lekker weer uitgerust Ron! Trusten en tot lees’op mijn logje…. ik pik je mailadres wel op daar als je reageert en dan hoor je me wel. ) Trusten !

    /   Reply  / 
 34. Tim

  Haha, echt geweldig! Met plezier heb ik deze reacties gelezen. Ron komt op mij over als een jongen die niet al te zelfverzekerd is. En ik weet, uit eigen ervaring, dat het niet altijd prettig is. Gelukkig kreeg ik 2 jaar geleden – op mijn 16e – een baantje aangeboden om in het weekend achter de kassa te werken. Dat heeft voor een grote omslag gezorgd, je wordt als het ware gedwongen om met allemaal verschillende soorten mensen om te gaan. En ik kan je garanderen, dat helpt! Ik adviseer dan ook, mocht je de kans krijgen, zoek een bijbaantje waar je contacten hebt met zoveel mogelijk verschillende mensen!
  Misschien een beetje off-topic, maar ik wilde het graag kwijt. Het geeft namelijk een enorme boots aan je zelfvertrouwen. Groeten en succes!

    /   Reply  / 
 35. Ron

  @Tim,
  Het leek wel een soap hé.
  Wat betreft dat ik niet al te zelfverzekerd over kom is niet helemaal correct, hoor. Althans dat vind ik van mezelf, kan goed mensen te woord staan. En die tip van jou heeft mij namelijk wel degelijk daarin geholpen. Ik heb drie jaar in een restaurant gewerkt in de weekeindes.
  En daar word je wel anders van, wat opener!
  Vind het tof van je om zo te reageren, ook heb ik wel wat opgestoken van Thamara en Sill, die ons de gelegenheid gaf om hier het één en ander te posten. Mogelijk vervolgd…

    /   Reply  / 
 36. Pingback: Aantrekkelijke mensen zijn succesvoller, rijker én……….. gelukkiger | Relatie

 37. Pingback: Vrouwen willen er zo mooi mogelijk uitzien voor …… andere vrouwen | Relatie

 38. Ibble

  Schoonheid zit van binnen als die mensen maar gelukkig zijn!

    /   Reply  / 
 39. Ibble

  Ik geloof echt dat niemand deze reactie gaat lezen, in ieder geval zie ik mensen die deze sute als een soort facebook gebruiken of zo k’weet er niet veel van af maar ik denk dat dat niet helemaal de bedoeling is……. En wat me ook opvalt is dat ik precies de enige ben di een 2012ver is iedereen poste zijn reactie zo lang geleden, wordt deze site dan nimmer meer gelezen? Jammer ik zou het nochtans best grappig vinden als iemand een reactie op m’n bericht plaatst. Goh ik hou gewoon van reacties plaatsen…

    /   Reply  / 
  1. Ibble

   Ik bedoel site niet sute:)

     /   Reply  / 
   1. Cis

    Mijn zus

      /   Reply  / 
    1. Ibble

     Wat, moet iedereen weten dat ik jou zus ben……:-) Dat is niet waar het over gaat hoor! Zojuist poste ik een reactie dat dit geen openbare site is met persoonlijke informatie! Wat antwoord u MIJN ZUS! :-/

       /   Reply  / 
 40. Cis

  Grappig zeg, die kadertjes om ons heen. Dit zie ik verder niet, waarschijnlijk omdat we zo antwoord antwoord antwoord bezig zijn, benieuwd wat voor kadertje er nu om ons heen gaat staan ;-)

    /   Reply  / 
  1. Cis

   Ik plaatste gewoon een reactie geen antwoord daarom dat er geen kadertje staat
   :-ù

     /   Reply  / 
   1. Ibble

    Wat begin jij nu over kadertjes….. ik had mijn broertje zo graag willen bezig zien over dit feit van lelijk+lelijk mooi+mooi…..

      /   Reply  / 
 41. Pingback: Hoe komt zo’n lelijke man in hemelsnaam aan zo’n mooie vrouw? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>