Nederlanders slapen net zoveel als ze op hun scherm(pje) turen

ModernTechnologyFamilyNederlanders trekken per etmaal net zoveel uren uit om te slapen als dat ze uren besteden aan media.

Nu ja: er zit 5 minuutjes verschil tussen.

We slapen gemiddeld 8 uur en 45 minuten en we zijn 8 uur en 40 minuten van de dag bezig met de TV, internet via laptop, smartphone of tablet, gamen en muziek luisteren……

Zo blijkt uit onderzoek van bureau GfK onder 2947 Nederlanders van 13 jaar en ouder. Hen werd gevraagd een maand een dagboek bij te houden.

5 uur en 15 minuten lang wordt media gebruikt in combinatie met een andere activiteit. De tijd die Nederlanders uitsluitend aan media besteden is 3 uur en 25 minuten.

Het mediagebruik is ingedeeld in kijken, luisteren en lezen.

Nederlanders zijn met 3 uur per dag de meeste tijd kwijt aan kijken, gevolgd door luisteren (2 uur en 49 minuten) en communiceren (1 uur en 6 minuten).

Jongeren besteden veel meer tijd aan communicatie en gamen, terwijl ouderen veel tijd steken in kijken, luisteren en lezen.
Het onderzoek werd gehouden.

Een andere enquête onder 2000 Britse ouders geeft aan dat 26% van de kinderen minder dan een halfuur per week buitenspeelt. Ben Fogle, een avonturier en vader van 2 kinderen, vindt de afnemende hoeveelheid tijd die kinderen buiten spenderen een zorgwekkende trend.

Lees ook:Vrouwen willen 106 romantische minuten per dag
Lees ook:Vrouwen slapen korter, maar liggen langer in bed dan hun man
Lees ook:Nederlandse mannen zijn aartslui in huishouden en gezin
Lees ook:Mannen en vrouwen zijn op maandag op hun mooist
Lees ook:Smartphone ontvangt meer liefde dan de partner

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>