Overgewicht brengt gehuwde mannen en single vrouwen dikke portomonnee

Uit diverse onderzoeken bleek reeds dat zware mannen qua salaris ook meer gewicht in de schaal leggen en dat vrouwen als ze dun zijn het beste af zijn op de werkvloer.

Echter dat 1ste geldt alleen bij gehuwde mannen en dat 2e gaat niet op voor alleengaande mannen.

Omdat dikke vrouwen moeilijker een partner vinden die hen wil onderhouden, zijn zij vaak voorbereid op een leven waarin ze hun eigen mond moeten vullen……..

Heather Brown maakte er een studie van, genaamd ‘Marriage, BMI and Wages: A Double Selection Approach’ waarover gepubliceerd is in het  Scottish Journal of Political Economy.

De lonen van gehuwde mannen en alleenstaande vrouwen ontwikkelen zich recht evenredig met hun BMI. Hoe zwaarder ze zijn, des te meer ze gaan verdienen. Bij alleenstaande mannen en gehuwde vrouwen speelt het tegenovergestelde effect. Hoe zwaarder ze zijn, hoe harder dat pijn doet aan hun portomonnee.

Voor gehuwde mannen speelt overgewicht dus in hun voordeel. Overgewicht hindert mannen minder op de huwelijksmarkt dan vrouwen. Zwaarlijvige mannen hebben evenveel kans om te huwen als hun normaal gebouwde seksegenoten.

Het huwelijk geeft mannen een groot voordeel op de arbeidsmarkt. Getrouwde mannen verdienen doorgaans meer dan hun alleenstaande collega’s. Overgewicht maakt dat mannen harder gaan werken, dus ook meer gaan verdienen om zo voor hun echtgenote hun gebrek aan fysieke aantrekkelijkheid te compenseren.

Zwaarlijvige vrouwen daarentegen hebben het lastig op de huwelijksmarkt. Toch worden ze qua salaris niet gediscrimineerd. Omdat ze beseffen dat de prins op het witte paard wellicht nooit komt langs trappelen, investeren ze meer in hun werk opdat ze na verloop van tijd de levensstandaard bereiken die ze ook zouden hebben als getrouwde vrouw.

Een tweede reden is dat zwaarlijvige vrouwen denken dat ze dankzij dat hogere inkomen hun kansen op de huwelijksmarkt verhogen. Die gedachtengang is fout blijkt uit ettelijke studies: mannen zijn geïnteresseerd in schoonheid, in tegenstelling tot vrouwen, die meer aandacht hebben voor het financiële aspect van een potentiële partner.

Slanke alleenstaande vrouwen krijgen vaak maar een laag loon. Zij kunnen dan ook het beste op zoek gaan naar een alleenstaande dikke man, die door een huwelijk meer geld gaat verdienen. En dikke carrièrevrouwen: trakteer die aardige dunne single man af en toe eens, maar raak er vooral niet mee getrouwd!

Lees ook:Slanke mensen leggen makkelijker contacten dan dikkere
Lees ook:Getrouwde mannen werken harder en hebben hoger salaris dan singles
Lees ook:Liefdesleven van vrouwen gaat gebukt onder overgewicht
Lees ook:Mannen schatten vrouwen zwaarder in dan de weegschaal aangeeft en zichzelf lichter
Lees ook:Dikke vrouwen worden door mannen vaker voor crimineel versleten

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Overgewicht brengt gehuwde mannen en single vrouwen dikke portomonnee

  1. Roberta

    Als zwaarlijvige vrouw heb ik niks te klagen over mijn eigen salaris als directiesecretaresse bij Nederlands grootste bouwbedrijf. Desondanks kan het geen kwaad als ik besluit om te gaan afvallen, want mijn salaris blijft er hetzelfde door ;) .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>