Dikke vrouwen worden door mannen vaker voor crimineel versleten

Het hebben van overgewicht is in deze op uiterlijk gerichte maatschappij geen pretje.

Hoewel obesitas volksvijand nummero 1 aan het worden is, gaan de overgewichtige mensen zelf vaak gebukt onder minderwaardigheidsgevoelens en ook schaamte.

Daar komt nu bij dat mensen ~en met name mannen~  vrouwen die dik zijn eerder voor crimineel verslijten………………

Zo blijkt uit onderoek van psychologen van Yale University.

Zij stelden uit 471 willekeurige mensen telkens een jury samen en legde hen een fraudezaak voor. Vervolgens kregen ze 4 foto’s van de mogelijke dader zien: een slanke man, een dikke man, een slanke vrouw en een dikke vrouw.

Ze kregen geen verdere informatie over deze vermoedelijke fraudeurs, maar moesten wel telkens aangeven of de persoon op de foto het gedaan zou hebben of niet. En dat op een waarschijnlijkheidssschaal van 1 tot 5.

De resultaten waren –op zijn zachtst gezegd- niet zo menslievend, zo meldt Slate.

De vrouwelijke juryleden gedroegen zich over het algemeen netjes, maar wanneer de mannelijke beoordelaars de foto van de dikke vrouw zagen, kreeg die steevast een hele hoge score.

Onderzoekster Natasha Schvey verklaart dit als volgt: overgewicht wordt vaker geassocieerd met armoede en arme mensen worden vaker gezien als misdadiger.

Katy Waldman van Slate houdt er echter een andere redenering op na: in deze maatschappij wordt overgewicht te vaak gezien als een probleem van mensen zonder karakter, zonder remmen en met veel (negatieve) impulsen die ze niet kunnen controleren. Eigenschappen die mooi in het plaatje van de moderne misdadiger passen, aldus Waldman.

Lees ook:Slanke mensen leggen makkelijker contacten dan dikkere
Lees ook:Nieuw dieet: daten & eten met dikkerds
Lees ook:Dikke maatjes zijn funest voor de lijn
Lees ook:Overgewicht brengt gehuwde mannen en single vrouwen dikke portomonnee
Lees ook:Dikke vrouwen zijn gelukkiger als hun man ook dik is

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>