Dames, trouw vooral een man die dikker is dan jijzelf!

Waar de wetenschap al geen berekeningen over maakt. Deze is ook leuk.

Het gewicht van de partners en hun huwelijksgeluk werden langs de meetlat gelegd.

En raad eens wat? Als vrouw kun je maar beter slanker zijn dan meneer je echtgenoot, want dat heb je meer kans op een gelukkige relatie…………

Dat legden onderzoekers van de Universiteit van Tennessee bloot. 169 echtparen, onder de 35 jaar, vulden gedurende 4 jaar om het half jaar een aantal vragenlijsten in.

En zowel op de korte als op de lange termijn zijn zowel man als vrouw in een huwelijk gelukkiger als haar BMI (Body Mass Index) lager is dan de zijne.

In het begin blijven mannen voor een relatie gaan, omdat ze hun slankere partner aantrekkelijk vinden. Op langere termijn, voelen de vrouwen zich geliefd en blaken ze van zelfvertrouwen, omdat hun man hen met hun slanke lijf nog steeds begeert.

Welk figuur je als vrouw ook hebt: zoek dus vooral een man uit die dikker is dan jijzelf! Hoofdonderzoekster Andrea Meltzer: “De studie laat zien dat vrouwen van elk gewicht gelukkig kunnen zijn in een relatie, mits ze de juiste partner hebben. Er is zoveel druk op vrouwen in onze samenleving om een onrealistische laag gewicht na te streven.”

Het onderzoek toont voorts aan aan dat paren in het algemeen beter functioneren als de man in kwestie hoger scoort op inkomen, intelligentie, opleidingsniveau, grootte en gewicht. Die factoren geven vrouwen onbewust een veiliger gevoel en dat mondt uit in een stabielere relatie.

Toch is wel kritiek op dit onderzoek. Relatietherapeut Jean Hannah Edelstein zegt bijvoorbeeld in Het Laatste Nieuws: “Ik geloof echt niet dat mannen hun partner zouden verlaten, alleen maar op basis van gewicht, als er geen andere problemen zijn”.

Lees ook:Seks kan een ‘gewichtig’ probleem zijn in een relatie
Lees ook:Dikke vrouwen zijn gelukkiger als hun man ook dik is
Lees ook:Vrouwen hebben het liefst een mannelijke manager, maar een vrouwelijke is beter
Lees ook:Diëten maken vrouwen op termijn alleen maar dikker
Lees ook:Vrouwen die niet flippen bij echtelijke ruzies maken relatie stabiel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dames, trouw vooral een man die dikker is dan jijzelf!

  1. Pingback: Dikke vrouwen zijn gelukkiger als hun man ook dik is | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>