Liefdesleven van vrouwen gaat gebukt onder overgewicht

ObeseWomanVrouwen met veel overgewicht hebben meer moeite een liefdespartner te vinden en zijn als gevolg daarvan seksueel minder actief dan hun slankere seksegenotes.

Bij dikke mannen geldt dit in veel mindere mate………

Zo blijkt uit onderzoek van het Franse Centrum voor Epidemiologie en Volksgezondheid onder 12.000 mannen en vrouwen tussen de 18 en 69 jaar, waarover is gepubliceerd in The Medical Journal BMJ.

De wetenschappers analyseerden de resultaten van interviews aan de hand van de gemeten vetpercentages.

Hieruit bleek dat vrouwen met overgewicht in het afgelopen jaar aanzienlijk minder liefdespartners hadden dan de slankere. Een verschil dat opliep tot 30%.

Volgens de onderzoekers komt dit door de fysieke problemen die obesitas met zich meebrengt, maar moeten oorzaken ook gezocht worden in laag zelfvertrouwen en maatschappelijke vooroordelen ten aanzien van dikkere mensen.

Eerdere onderzoeken toonden soortgelijke resultaten, aldus New York Daily News, maar de wetenschappers waren verrast over het verschil tussen beide seksen en het effect van de extra kilo’s op het seksleven.

“Vrouwen zijn wellicht toleranter ten aanzien van mollige echtgenoten dan mannen”, aldus onderzoekster Kaye Wellings, verbonden aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Vrouwen hadden dan ook vaker dan mannen een partner met een vergelijkbaar figuur. Ongeveer 70% van de zwaarlijvige dames heeft een geliefde die ook overgewicht heeft. Voor mannen geldt dit in slechts 40% van de gevallen.

 

Lees ook:Het leger der dikke Nederlanders groeit door
Lees ook:Partner die plots op dieet gaat, maakt spoedig einde aan relatie
Lees ook:Heel wat ouderen tussen de 40 en 70 hadden nog nimmer een vaste relatie
Lees ook:Nederlandse mannen vaker obesitas dan de vrouwen
Lees ook:Eureka: wetenschap ontdekt dat er biseksuele mannen bestaan!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>