Waarom meisjes veel eerder volwassen zijn dan jongens

boys_and_girlsHet idee dat meisjes veel vroeger volwassen zijn dan jongens is nu ein-de-lijk wetenschappelijk aangetoond.

Het verschil is zelfs zo groot dat meisjes op hun 10e soms al net zo ver zijn als jongens van 20 jaar.

“We zijn er eigenlijk totaal bij toeval achter gekomen,”, aldus Marcus Kaiser van de University of Newcastle die onderzoek deed onder 120 jongens en meisjes.

“Onze hersenen ordenen zichzelf om de zoveel tijd overnieuw. Bepaalde verbindingen die niet nodig worden geacht, sterven dan af en zaken die dubbel in ons geheugen staan, worden gewist. Deze reorganisatie vindt voor het eerst echt plaats in de pubertijd, dat wisten we al, maar nu hebben we ontdekt dat dit bij meisjes veel eerder gebeurt dan bij jongens.”

Het onderzoek laat zien dat het brein een stuk efficiënter wordt door de regelmatige reorganisaties. Het selectieve karakter ervan verklaart waarom de hersenfunctie ondanks dat er verbindingen wegvallen niet verslechtert, maar juist verbetert bij het ouder worden.

Lees ook:Waarom er meer jongens dan meisjes zijn
Lees ook:Meisjes hebben zwaardere puberteit dan jongens
Lees ook:Jongens zijn gelukkiger dan meisjes, ondanks dat ze vaker een beperking hebben
Lees ook:Japanse meiden worden gruizig van tongende jongens
Lees ook:Mannen worden vrolijk van drank, vrouwen vaker verdrietig

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>