Van lachen word je niet per definitie mooier op een foto

Smile! Cheese! roepen velen nog als ze op de foto gaan. Maar als je in de professionele fotokunst kijkt, zie je de mensen helemaal geen brede bekken trekken.

Gezichtsuitdrukkingen zoals een lach of frons zijn maar in zeer beperkte mate van invloed op iemands aantrekkelijkheid.

Mensen die over het algemeen als mooi worden beschouwd, komen nauwelijks minder aantrekkelijk over als ze een walgend, angstig of boos gezicht trekken……….

Dat schrijven wetenschappers van de Universiteit van Portsmouth in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Nonverbal Behavior.

Omgekeerd helpt lachen op een foto ook niet om aantrekkelijker te lijken. Personen die gemiddeld genomen als onaantrekkelijk worden beoordeeld kunnen die indruk niet wegnemen met een brede grijns.

Volgens hoofdonderzoeker Ed Morrison bepaalt vooral de botstructuur van het gezicht hoe mensen worden beoordeeld door anderen.

“Het harde weefsel van het gezicht is onveranderbaar. Blijkbaar zien zowel mannen als vrouwen aan deze onderliggende structuur of iemand aantrekkelijk is of niet en maakt de gezichtsuitdrukking weinig uit.”

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door 128 proefpersonen foto’s te laten beoordelen met diverse stemmingen in hun gezicht van de andere sekse.

Lachende of neutraal kijkende mensen werden wel als iets mooier beschouwd, maar de structuur van het gezicht was dubbel zo sterk van invloed.

Wanneer de proefpersonen werd gevraagd welke persoon ze als mogelijke partner beschouwden, keken ze wel meer naar gezichtsuitdrukkingen.

“Mensen nemen inderdaad soms beslissingen over iemand op basis van gezichtsuitdrukkingen, maar dat heeft weinig te maken met aantrekkelijkheid en veel met de vraag of iemand interessant is als mogelijke partner”, aldus Morrison.

Lees ook:Investeer in lelijke vrienden: je wordt er zelf namelijk mooier van!
Lees ook:Ogen en mond laten grootste indruk achter bij 1ste ontmoeting
Lees ook:Liefde op het vierde gezicht
Lees ook:Bij mannen kun je intelligentie van hun gezicht lezen, bij vrouwen niet
Lees ook:Knappe dochter valt te plannen, knappe zoon niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>