Je vent afzeiken doe je op de plee

Toiletdeuren bij de dames ‘vertellen’ over relatieproblemen en er staan minder hakenkruisen en racistische praatjes op dan bij de heren.

WC-deur-literatuur. Vrouwen bluffen of klagen over hun vent. “Hij ziet me niet meer staan”. “Mijn vriend is fantastisch”. “Nee, de mijne”.

Dat blijkt uit de eindscriptie van communicatiestudente Katrin Fischer aan de Universiteit van Bonn.

In Der Spiegel vertelt Katrin dat ze voor haar onderzoek op tal van wc’s heeft gezeten en dat de grafitti op de damestoiletten even smerig en onaangenaam is als die bij de mannen en dat de vrouwen qua spetteren ook niet echt onderdoen voor de staande plassers.

Katrin Fischer wil verder gaan onderzoeken wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen grafitti op toiletdeuren en uitlatingen op internetfora. Via beide communicatiekanalen ‘zeiken’ mensen behoorlijk van zich af.

Wie geïnteresseerd is in de pleepraat kan tot 20 oktober terecht op de Universiteit van Bonn voor de tentoonstelling bij ‘Laute Wände an stillen Orten. Die Sprache der Klo- Graffiti im medialen Raum Universitätstoilette’.

Lees ook:Vriend(inn)en vormen eigenlijk de familie die je zelf kiest
Lees ook:Flirten, daten en tinderen via …. LinkedIn
Lees ook:Gooi Mars en Venus maar op de schroothoop!
Lees ook:Conflict-vermijding en vijandelijkheid leiden beide tot scheiding
Lees ook:Echte liefde zit in het DNA (en dat kun je ruiken)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>