Lichaamsgeur & parfum-odeur: een zeer persoonlijke combinatie

monroechanelEen parfum dat je lekker vindt ruiken op het lichaam van een ander hoeft bij jou helemaal niet dat smakelijke effect te hebben.

Hoe en wat heeft te maken met je persoonlijke lijflucht, je levenswijze, de andere verzorginsprodukten die je gebruikt en natuurlijk de dosering…….

Want hoe heerlijk bepaalde parfums ook zijn; als ze niet subtiel zijn aangebracht is het een verschrikking.

Zo smaakt het gebak van de Bijenkorf altijd naar parfum omdat beide afdelingen naast elkaar liggen. Onbegrijpelijk dat ze dat nog nimmer veranderd hebben. Ook hoor ik vaak de klacht van mannen dat als ze op stap zijn met een zwaar geparfumeerde dame dat dan hun bier er zelfs naar smaakt.

Nee, het geheim zit in de combinatie van ‘een beetje van jezelf en een beetje uit een flesje’ en de dosering dus.

Soms is het een hele zoektocht voor je de juiste geur te pakken hebt. Als je jaren achtereen hetzelfde merk gebruikt, ruik je het zelf vaak niet meer. Soms doe ik dan even een uitstapje naar een ander odeur om dan altijd weer terug te komen bij mijn persoonlijke favoriet. (nummer 8 van de lijst hieronder)

Marilyn Monroe maakte ooit de geur der geuren beroemd. “Het enige dat ik in bed draag, zijn 2 druppeltjes Chanel No 5“, sprak de seksbom van de jaren ’50 en ’60. Mede dankzij haar is dit merk uit 1921 (!) dan ook nog steeds het bestverkochte ter wereld. De rest van de TopTien ziet er als volgt uit………

2. Calvin Klein Eternity (1988)
Het parfum werd gemaakt destijds om het trouwfeest van Calvin Klein himself luister bij te zetten. Zijn huwelijk is niet meer, deze geur nog wel.

3. Prada Eau de Toilette (1994)
Het is het favoriete parfum van Jennifer Aniston én van vele andere vrouwen en daarom niet weg te branden uit de parfumhitparade. Ook de geur zelf speelt een rol: klassiek in een modern jasje.

4. Davidoff Cool Water (1988)
Dit parfum is bekend bij vriend en vijand en al ruim 20 jaar een hit. Zo mogelijk nog beroemder zijn de reclamecampagnes met veel te knappe mensen in sexy opspattend water.

5. Gucci Rush (1999)
Een parfum dat niet lijkt op een parfum. Het is verpakt in een rood plastic doosje en niet in een elegant flesje. Toch won het parfum prijzen en vrouwen wereldwijd zijn er dol op.

6. Ralph Lauren Romance (1998)
Stijlvolle, zwart-wit foto’s van een verliefd koppel prijzen dit parfum uit. Na 10 jaar werkt het nog altijd, vooral rond Valentijn.

7. Lovely by Sarah Jessica Parker (2005)
Veel celebs proberen een parfum- en of kledinglijn, maar dit moet zowel de grootste én de populairste zijn. SJP mixte lavendel, mandarijnen en applemartini en de wereld is er dol op.

8. Issey Miyake l’eau d’Issey (1992)
De Japanse ontwerper wilde iets maken dat rook als water en het resultaat werd een wereldhit. Zodanig dat er 2 jaar later een versie voor mannen werd bedacht.

9. Estee Lauder Beautiful (1984)
Estee bestaat binnenkort 25 jaar en ze hebben alle reden voor een feestje. Elke 13 seconden wordt er ergens wereldwijd een flesje verkocht.

10. Tom Ford Black Orchid (2007)
De meest recente van het lijstje met een gigantisch potentieel. Dit is een uberluxueus én sexy parfum, met een oosterse toets van zwarte truffel, ylang ylang, bergamot en jasmijn.

Lees ook:Lekker parfum op: OK, maar in bed: NEE
Lees ook:Waarom hij nooit met het goede parfum voor haar thuis komt
Lees ook:Binnenkort kunnen we de geur aannemen van een ander
Lees ook:Brad Pitt is verleid door Chanel en wie zou dat niet doen voor 7 miljoen?
Lees ook:Speciaal parfum om vreemdgaan te maskeren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lichaamsgeur & parfum-odeur: een zeer persoonlijke combinatie

  1. Pingback: Wat communiceer je nu met je luchtje? | Relatie

  2. Pingback: Man strikken? Met Chanel lukt het wél | Relatie

  3. Pingback: Opwindende geuren uit het euh…… keukenkastje | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>