Waarom hij nooit met het goede parfum voor haar thuis komt

Dames: neem het hem niet kwalijk.

Of hij moet zo slim zijn geweest een leeg flesje van jouw favoriete luchtje te hebben beewaard; uit zichzelf zal manlief niet gauw met een goed gekozen parfum aankomen.

Dat ligt niet aan het feit dat mannen een slechtere neus hebben dan vrouwen; een mens wordt sowieso alleen aangetrokken tot een geur die aansluit bij die van zichzelf………..

Jan Havlicek, geurexpert aan de Charles University in Praag, zegt dat men zelden een parfum kiest om zijn of haar lichaamsgeur te verbergen, maar juist eentje neemt die het beste combineert met de eigen lijflucht.

Dit in tegenstelling tot wat men voorheen dacht. “Parfum wordt al duizenden jaren gebruikt door de mens met het idee dat we onze natuurlijke lichaamsgeur verdoezelen om ons lekkerder te laten ruiken,” aldus Havlicek in Daily Mail.

Naar aanleiding van zijn studie werd 12 vrijwilligers gevraagd om in 1 van hun oksels een zelfgekozen geurtje te spuiten en in de andere oksel een luchtje dat voor hen werd uitgezocht. Hieruit bleek dat men de zelfverkozen geuren veel lekkerder vond. Volg dus vooral je eigen neus. Dat geldt over en weer. Hinten kan wel natuurlijk.

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens de ‘International Fragrance Association Conference’.

Lees ook:Binnenkort kunnen we de geur aannemen van een ander
Lees ook:In een goede relatie ruik je elkaars emoties
Lees ook:Waarom muggen jou weer lekprikken en je partner naast jou niet II
Lees ook:Lekker parfum op: OK, maar in bed: NEE
Lees ook:De eerste 12 minuten van de eerste date zijn cruciaal

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>