Lekker parfum op: OK, maar in bed: NEE

Parfum gif

Lekkere luchten spelen wel een rol spelen bij het aantrekken van een mogelijke nieuwe liefde, maar als het op de seks aankomt, verkiezen de meeste mannen en vrouwen een natuurlijke lichaamsgeur. Dat blijkt uit een enquête van overspelwebsite VictoriaMilan onder 5807 bezoekers uit 10 verschillende landen.

62,1% van de mannen en 53,3% van de vrouwen verkiest de geur van een fris gedouchte bedpartner boven een geparfumeerde variant. In zuidelijke landen kiest men overigens vaker voor een geurtje uit een flesje.

Over de geuren zijn er vele verschillen. 34,2% van de mannen verkiest vrouwen met een bloemachtige geur, terwijl 42,2% van de vrouwen graag een man ruikt met een sportief geurtje. 24,7% van de vrouwen kiest dan weer voor een man met een spicy parfum. Wat betreft een fruitige parfum is 22,9% van de vrouwen voor. De meest onpopulaire parfum voor mannen is een bloemige geur: slechts een kleine 10% van de vrouwen vindt dit opwindend. Net andersom dus als bij de heren.

Terwijl de meerderheid van de landen een bloemachtig geurtje verkiezen bij vrouwen en sportieve parfums bij mannen, zijn vormen de Finnen een uitzondering. De meerderheid van de Finse mannen (42,3%) ruikt graag een fruitige vrouw.

Bij de Fransen prefereert 57,1% van de vrouwen en 27,3% van de mannen uiteraard Dior. 30% van de vrouwen in de USA en 23% van de mannen kiezen Abercrombie & Fitch kiezen. Ook bij de Belgen is die trouwens de grote favoriet met 62,5% van de vrouwen en 26,9% van de mannen. Nederlandse vrouwen ruiken het liefst Bvlgari achter ‘s mans oren.

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, meent dat een parfum vaak een verlengde is van iemands persoonlijkheid. En mensen onthouden vaak deze geur als een soort persoonlijk merk, voor vele jaren. “Er is geen twijfel over dat geur oorspronkelijk behoort tot de eerste aantrekkingskrachten. Daarnaast blijkt dat bij het tussen de lakens duiken, de meerderheid liever een natuurlijk ruikende partner heeft. Volledig naturel. We willen niet te veel prijsgeven maar als partner dus stopt met het dragen van parfum, of switcht, kan dit een teken zijn dat iemand hen vertelde dat ze beter ruiken zonder.”

Lees ook:Waarom hij nooit met het goede parfum voor haar thuis komt
Lees ook:Binnenkort kunnen we de geur aannemen van een ander
Lees ook:Speciaal parfum om vreemdgaan te maskeren
Lees ook:Smachtende singles: wees vooral blij
Lees ook:Mmmm. Mannenzweet is lekker!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>