Mannen willen meer geld spenderen aan hun uiterlijk

CoupleBathroomIn veel berichten van de afgelopen jaren, kwam naar voren dat de druk op mannen om er goed, slank en well-dressed en -groomed uit te zien steeds zwaarder weegt.

Vrouwen en mannen staan ‘s ochtends al bijna net zo lang voor de spiegel. Ook doen mannen minder moeilijk over geld uitgeven voor het uiterlijk. Voor de meeste vrouwen daarentegen speelt budget wel een rol…..

Dat blijkt uit een onderzoek van GROUPON onder ruim 1000 Nederlandse consumenten.

Ruim de helft van de vrouwen zegt dat hun budget hen weerhoudt uiterlijke veranderingen door te voeren zoals gezonder eten, meer aan lichaamsbeweging doen, naar de kapper gaan of hun tanden laten bleken. Bij de mannen is dat met 31% een kleinere groep.

Als mannen hun portemonnee trekken voor uiterlijke verbeteringen, doen ze dat makkelijker dan vrouwen. “Dat is echt iets van de laatste tijd”, aldus Shurendy Gerardus, directeur van de aanbiedingensite. “Traditioneel richtten kortingsacties voor het uiterlijk zich alleen op vrouwen. Dat is aan het veranderen.”

Het blijkt dat met name jongeren zich zelfverzekerder voelen als ze er goed uitzien. Het merendeel van de 18 t/m 24 jarigen, namelijk 81%, was het eens met die stelling.

Lees ook:Mannen geven meer geld uit aan eerste date dan vrouwen
Lees ook:Door als midlifer veel te bewegen verklein je het risico op Alzheimer
Lees ook:Mannen en vrouwen zijn op maandag op hun mooist
Lees ook:NL vrouwen onzeker over hun verleidingskunsten en mannen zijn ook al geen helden…
Lees ook:Mannen voor vaste partner minder op uiterlijkheden gefixeerd dan 20 jaar terug

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>