Mannen voor vaste partner minder op uiterlijkheden gefixeerd dan 20 jaar terug

FirstImpressionsDe meerderheid van de mannen verkiest vandaag de dag innerlijke kenmerken van een vrouw als potentiele nieuwe partner boven de uiterlijke.

Er kwamen vrij specifieke voorkeuren naar voren die veel stereotyperingen over weerleggen.

Zo gaf ruim de helft aan aspecten als overeenkomende interesses, intelligentie en de soort humor belangrijker te vinden dan zichtbare zaken als ogen, haren of postuur van een vrouw………

Dat blijkt uit een enquête door Onderzoeksbureau Groningen onder bijna 3000 mannen tussen de 25 en 40 jaar die gebruik maken van datinsgsite sexcontactmarkt.nl.

Factoren als inkomen en maatschappelijke status bleken nog minder belangrijk.

Een kwart van de mannen verkozen de uiterlijke kenmerken wel duidelijk boven en de rest hecht waarde aan beide aspecten.

Volgens opiniepeiler Josephine van der Veer geeft dit een duidelijke kentering aan in het beeld dat de gemiddelde man heeft van zijn ideale partner.

De resultaten zijn volgens het onderzoeksteam interessant als men het vergelijkt met een vergelijkbaar onderzoek in België in de jaren ’90. Destijds prevaleerden de uiterlijkheden.

Hoe betrouwbaar deze resultaten zijn, is natuurlijk maar de vraag. Het kan heel goed zijn dat mannen de ‘politieke gewenste’ antwoorden geven als het gaat om vrouwen en uiterlijk c.q. innerlijk.

Voor de rest speelt mee dat biede seksen aan een partner voor een serieuze relatie totaal andere eisen stellen dan aan een flirt, fling of scharrel.

Zo blijkt bijvoorbeeld dat mannen die een relatie willen met een vrouw meer naar haar gezicht kijken dan naar haar lichaam en vice versa

En tenslotte is het natuurlijk zo dat je geest en lichaam nimmer kunt scheiden. Iemands innerlijkheden en lifestyle worden weerspiegeld in zijn of haar uiterlijk.

Lees ook:Hier is ze dan: de perfecte vrouw!
Lees ook:Mannen en vrouwen zijn op maandag op hun mooist
Lees ook:Mannen 55+ gedragen zich op datingsites weer als pubers
Lees ook:Vrouwen moeten op een mannelijker manier in de spiegel kijken
Lees ook:Wat mannen echt aantrekkelijk vinden bij een vrouw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>