Mannen kunnen beter kaartlezen, maar dan moeten hun vrouwen dat ook zeggen

Convention Map Animation 2007-2011‘Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen’. Dat is 1 van de titels uit de eindeloze serie boeken die geschreven is over de Mars-Venus-verhouding.

Het klopt dat mannen over meer ruimtelijk inzicht beschikken, zij zijn immers van oudsher jagers.

Zij kunnen dus inderdaad beter kaartlezen dan vrouwen, maar dan moet  zij hem daar wel bij helpen……..

Dit blijkt uit een studie van de Britse Durham University naar het effect van stereotypen.

Het is bekend dat mensen bepaalde taken slechter uitvoeren als ze erop gewezen worden dat ze het niet zouden kunnen. Meisjes die wordt verteld dat vrouwen slechter zijn in wiskunde dan mannen, krijgen bijvoorbeeld last van ‘stereotype stress’.

Maar het lijkt ook de andere kant op te werken. De wetenschappers lieten 80 proefpersonen, voor de helft mannen en voor de helft vrouwen, hun weg vinden in een virtuele omgeving. De helft van de kreeg te horen dat het doel was om te kijken naar verschillen tussen de seksen als het gaat om navigatievaardigheid.

Deze opmerking wees de proefpersonen indirect op het stereotype. De mannen die dit te horen kregen, gingen duidelijk beter presteren dan de groep die er van tevoren niet aan werd herinnerd. Opvallend was wel dat de prestaties van vrouwen in dit geval niet leden onder het stereotype.

Dames: als jullie er zelfs met Google Maps niet meer uitkomen op vakantie, zeg je man dan vooral hoe goed hij is in het navigeren en je zult merken dat jullie binnen korte tijd weer op de goede weg zijn.

 

Lees ook:Onaantrekkelijke gezichten worden beter onthouden dan knappe smoeltjes
Lees ook:Wat zegt u? Vrouwen horen beter dan mannen!
Lees ook:Wat te doen als je toch voor een collega valt?
Lees ook:Vrouwen kunnen meer tinten zien en mannen meer contrasten
Lees ook:Van janken bij een film kan je stemming enorm opknappen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>