Nederlandse familie blijkt ‘oudste gezin ter wereld’

Afgelopen week verscheen de Italiaanse familie Melis wereldwijd in de pers.

De 9 nog levende broers en zussen zijn bij elkaar opgeteld 818 jaar.

Maar de 10 nog levende broers en zusters van de Gelderse familie Peters zijn bij elkaar geteld 825 jaren en daarmee zouden zij in het Guinness Book of Records horen……

Zo vertelt Marian Winters uit Rheden in De Gelderlander.

Zij is een dochter van Marie, 1 van de 10 broers en zussen Peters die samen de 825 levensjaren volmaken. Broer Jan, 90 jaar, is de oudste. Daarna volgen Mieneke (89), Marie (87), Diets (85), Hent (84), Greet (81), Toon (80), Frans (78), Lei (77) en Annie (74).

Het gezin komt oorspronkelijk uit Loo bij Duiven. De rest is uitgewaaid naar Huissen, Didam, Duiven, ‘s Heerenberg en Rheden. Hun ouders kregen 15 kinderen, waarvan er 3 op jonge leeftijd stierven. Van de 12 die volwassen werden, zijn er nog 10 in leven.

Reacties op de site van het Guiness Book of Records, waarop het verhaal van ‘the incredible Melis family’ uit Italië een coverstory is, melden inmiddels gezinnen die samen 885 en 1000 jaar oud zijn. Bewijs daarvoor laat nog op zich wachten. Dat van de familie Peters is ijzersterk, want de geboortedata staan in het trouwboekje van hun ouders.

Lees ook:Oudste kind in gezin het intelligentste, jongste de slimste
Lees ook:Haat-/liefde-relatie broers en zussen altijd nog beter dan geen contact
Lees ook:Heb je een zus? Zij maakt het verschil!
Lees ook:Minder goede band met moeder is beter voor mentale gezondheid
Lees ook:Veel broers en zussen? Dan heb je een stabieler huwelijk!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>