Goede zorg voor kinderen die seksueel misbruikt zijn

Jongeren tussen de 14 en 18 jaar die slachtoffer zijn van seksueel geweld kunnen gratis online therapie volgen.

De behandelmethode is een initiatief van de Rutgers Nisso Groep in samenwerking met Interapy, een website voor psychologische behandeling. De jongeren worden na aanmelding eerst gescreend op geschiktheid. Als de online behandeling niet verantwoord lijkt, wordt andere hulp gezocht………

Uit onderzoek van de Rutgers Nisso Groep in 2005 blijkt dat 16,3% van de meisjes en 4,4% van de jongens te maken heeft gehad met onvrijwillige seksuele handelingen, variërend van zoenen tot geslachtsgemeenschap. Ervaringen met seksueel geweld in de jeugd vormen volgens Interapy een belangrijke risicofactor voor problemen op volwassen leeftijd. Post-traumatische stress-stoornissen, emotionele, cognitieve, lichamelijk en seksuele problemen zijn veel voorkomende gevolgen, stelt Interapy.

De behandeling wordt vergoed door de verzekering. Op basis van de eerste resultaten van de eerste behandelingen wordt de therapie verder ontwikkeld. Volgend jaar wordt een uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van de behandeling. Interapy behandelde al cliënten met een depressie, burn-out, rouwverwerkingsproblemen of eetstoornissen.

Lees ook:Meer relatiestress voor allochtoon
Lees ook:Partnergeweld: de harde cijfers
Lees ook:Zoenende vrouwen op straat OK, zoenende mannen nou NEE
Lees ook:Toename aantal mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld
Lees ook:Kinderen die huiselijk geweld meemaken later vaker migrainepatiënten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>