De sterke band tussen een heterovrouw en haar homovriend

Al diverse malen schreven we hier bij relatie.blog over de meestal waardevolle vriendschap tussen heterovrouwen en hun BGF.

Oftewel hun beste homovriendje.

Waarom ontwikkelen zo veel vrouwen een zeer stabiele vriendschapsrelatie met een homoseksuele man? Omdat ze elkaar vertrouwen……..

Zo blijkt uit een studie van de University of Texas in Austin (VS), waarover is gepubliceerd in het vakblad ‘Evolutionary Psychology’, meldt METRO vandaag.

De band tussen een homoman en een heterovrouw kan enorm sterk zijn. En dat is niet vanwege hun gezamenlijke interesse. Eerlijk, onpartijdig relatieadvies en het niet bestaan van een sekuele agenda is wat hen met elkaar verbindt.

Voor een onderzoek liet men heteroseksuele vrouwen en homoseksuele mannen een facebookprofiel zien van iemand die Jordan heet. Ze kregen de opdracht om zich voor te stellen dat ze van Jordan advies kregen over hun liefdesleven.

De naam Jordan kan voor mannen en vrouwen worden gebruikt; bij sommige proefpersonen was het een man, bij anderen een vrouw. Was het een man, dan werd hij aan sommige proefpersonen voorgesteld als homo, bij anderen als hetero.

Vrouwen bleken de Jordan vooral te vertrouwen als hij een homoseksuele man was; homo’s vertrouwden Jordan vooral als het een vrouw betrof.

Volgens de onderzoekers zitten homo’s en vrouwen beide achter mannen aan, maar dan anders. Vrouwen kunnen met een vriendin dezelfde man willen ~wat kan leiden tot ruzie ~ met een homo is die kans veel kleiner.

Omgekeerd weten homo’s dat vrouwen ook ervaring hebben met mannen, maar dan wel mannen uit een andere doelgroep. Ze kunnen dus advies geven, maar vormen geen bedreiging.

Bijkomend voordeel: beide vrienden in een Gay Best Friend-relatie geven een spannend inkijkje in het andere geslacht, zonder de kans op lustgevoelens en alle mogelijke complicaties die dat oplevert.

Lees ook:‘Ik heb er geen moeite mee dat je hetero bent hoor, maar…’
Lees ook:Een homohater is 9 van de 10x zelf homo
Lees ook:Helft van de mensheid heeft homo-genen
Lees ook:Moslims en bevindelijk gereformeerden vinden homo’s onacceptabel
Lees ook:Het nut van de Gay-Pride

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>