Een homohater is 9 van de 10x zelf homo

homofobiaMannen die last hebben van homofobie hebben zelf (seksuele) gevoelens voor andere mannen. Het werd al vaak beweerd, maar nu bevestigt ook de wetenschap het.

Vooral als de persoon in kwestie zelf uit een gezin komt waar ~vanwege religieuze of culturele redenen holebi’s werden veroordeeld~ is het risico op haat groot……

Zo blijkt uit Brits/Amerikaans onderzoek onder leiding van Dr. Netta Weinstein van de Universiteit van Essex onder 784 Amerikaanse en Duitse studenten, waarover is gepubliceerd in het Journal of Personality and Social Psychology.

De psychologische tests lieten zien dat in elk geval 20% van de studenten die aangaven ‘maximaal hetero’ of ’100% hetero te zijn zelf juist homoseksuele gevoelens koesterden. Dit was nog duidelijker bij personen die homoseksualiteit openlijk afkeurden.

Zo bepleitten zij de anti-homo wetgevingen en neigden ze er toe bij een willekeurig misdrijf homo’s extra te straffen. Die laatsten kwamen bijna zonder uitzondering uit strenge, conservatieve milieus waar homoseksualiteit taboe is. De vrees voor afwijzing binnen eigen kringen is dan groot.

De botsing tussen homoseksuele gevoelens en de heersende moraal creëert een inwendig conflict. Om dat op te lossen vindt ‘reactieformatie’ plaats, waarbij de ‘onaanvaardbare’ homo-erotische omgezet worden in het tegenovergestelde: namelijk homohaat.

Lees ook:‘Van paarden aaien gaat je homoseksualiteit over’
Lees ook:Moslims en bevindelijk gereformeerden vinden homo’s onacceptabel
Lees ook:Mannen mild over lesbo-affaire partner. Andersom veel minder!
Lees ook:‘Ik heb er geen moeite mee dat je hetero bent hoor, maar…’
Lees ook:De sterke band tussen een heterovrouw en haar homovriend

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>