Hoe surf je naar een partner als je al tegen de 60 loopt?

Uit een recente studie is gebleken dat 55-plussers steeds vaker een beroep doen op datingsites om een nieuwe liefde te vinden.

De ‘silver daters’ vormen ook nog eens de meest succesvolle groep.

Daarom adviezen van ‘oude rot in het vak’ ………..

Sue Shephard (60) was vroeger model en stewardess, vandaag de dag heeft ze haar eigen schoonmaakbedrijf. Sinds haar scheiding in 2002 is ze single, maar ze surft zeer actief op datingsites om een nieuwe partner te vinden. In de Britse krant The Daily Mail geeft ze tips.

1. Er zijn geen honderden vissen in de zee
Eén van Sues eerste dates was met een man die ze leuk vond en waarmee het klikte. Maar omdat ze ervan uitging dat ze nog veel leuke mannen zou ontmoeten, belde ze hem niet meer terug. Iets waar ze nu spijt van heeft: ‘Er zijn niet zoveel fatsoenlijke mannen. Ik weet niet waarom, maar ik vermoed dat oudere mannen niet zo snel uit een relatie stappen, tenzij er een andere vrouw in het spel is’.

2. Vertrouw geen foto’s
Wie wat ouder wordt, zet als ‘recente foto’ vaker eentje die genomen werd in de laatste 10 jaar, waardoor je date een beetje ouder kan uitvallen dan verwacht. Wees vooral op je hoede bij buitengewoon knappe profielfoto’s: als iemand te mooi lijkt om waar te zijn, zit er vaak een addertje onder het gras.

3. Hou op over de open haard en het schapenvel
Het aantal profielen op datingsites die samen aan het haardvuur zitten, een glas rode wijn drinken of een strandwandeling maken als het toppunt van romantiek beschouwen, zijn niet te tellen. Probeer dus meer originele interesses en verwachingten neer te schrijven, zelfs al houd je best van bovenstaande dingen.

4. Kleed je correct voor de eerste date
Elegante, vrouwelijke kleding is ideaal voor de eerste date: draag bijvoorbeeld een mooie jurk met een paar hakjes onder. Geen minirok of decolleté, maar verberg je lichaam ook niet onder vormeloze of te grote kleren. Voor mannen 55+: als je niet van chic houdt, ga dan bijvoorbeeld voor een nette jeans en een goed jasje met hemd eronder. Vrouwen letten op schoon, heel en gestreken. Voor beide seksen geldt: probeer je niet jonger voor te doen dan je bent, kleed je dus leeftijd-adequaat.

5. Overwin je slaapkamerangst
Zeker als het lang geleden is, kan het eng zijn om weer met iemand te slapen. Zorg er eerst voor dat er een beetje vertrouwen is: spreek de eerste dates niet bij je thuis af, maar op neutraal terrein. Maar komt het moment er toch aan, zet dan je angst en onzekerheid opzij: seks met iemand die je leuk vindt, kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven.

Lees ook:Stem mee voor de beste datingsite van 2015
Lees ook:Daarom heb je de ware nog niet gevonden: adviezen van dating-professionals
Lees ook:Nederlanders vinden Vlaams accent opwindend; andersom bepaald niet
Lees ook:‘Ware liefde’ kost vrouw anno nu €2300,-
Lees ook:Vooral 30+ vrouwen hebben seks op eerste date

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>