Senioren zijn de succesnummers bij online dating

Afgelopen week werden de cijfers van het CBS bekend, die inzage geven in het dating-landschap van nu.

Sinds de grote opgang van het internet rond 2000 is er veel veranderd.

Er wordt veel digitaal ‘ontmoet’.

Opvallend is dat het juist niet de jonkies zijn die online op zoek gaan naar een nieuwe partner, maar de al wat ouderen.

En de echte senioren blijken daarin het meest succesvol te zijn……..

Volgens marktonderzoeker Experian Hitwise is het aantal 55-plussers die aan online dating doet de laatste 3 jaar met 39% gestegen. Spark Networks, eigenaar van verschillende datingsites, spreekt zelfs over een stijging van 93% over de afgelopen 8 maanden.

Experts schrijven de populariteit van online dating bij de ouderen toe aan het feit dat zij niet meer focussen op trouwen en kinderen krijgen. Daardoor kunnen ze rustig zoeken naar iemand met gemeenschappelijke interesses, niet naar een potentiële huwelijkskandidaat of geschikte vader.

Volgens auteur Gian Gonzaga heeft het ook met zelfkennis te maken. “Ze weten perfect wat belangrijk is in een relatie, waardoor ze gerichter kunnen zoeken. En aangezien mensen tegenwoordig langer leven, kan zo’n 2e liefde erg belangrijk zijn. Je kunt samen nog uitkijken naar een toekomst van 20 of 25 jaar.”

Een bijkomende reden is het steeds hogere scheidingspercentage bij deze leeftijdsgroep, ook wel de 3e echtscheidingsgolf genoemd. Ook opa’s en oma’s gaan vandaag de dag nog uit elkaar.

Speciale datingsites zoals SilverSingles en OurTime spelen dan ook handig in op deze ontwikkeling. Zij bieden dienstverlening op maat, met bijvoorbeeld hulp voor mensen die zich voor de eerste keer op zo’n site inschrijven. Zo hopen ze hen te helpen bij het vinden van een partner voor de rest van hun leven.

Lees ook:Ook vrouwen gaan digitaal op zoek naar seksavontuurtjes
Lees ook:Slow Daten is daverend succes onder senioren!
Lees ook:Hoe online daten ‘de ware’ vinden juist in de weg kan staan
Lees ook:Een kwart van datingsite-bezoekers is louter op zoek naar seks
Lees ook:Senioren zijn veruit het eerlijkste op datingsites

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Senioren zijn de succesnummers bij online dating

  1. Pingback: Hoe surf je naar een partner als je al tegen de 60 loopt? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>