Daarom heb je de ware nog niet gevonden: adviezen van dating-professionals

DATESommige mensen hebben er gewoon hun tweede leven van gemaakt: daten via tig datingsites, even een relatie hebben en hup weer door met een nieuwe zoektocht. Alleen van het opschrijven word ik al moe.

Maar hoe komt het nou echt dat hij of zij de zogenaamde ware nog niet heeft gevonden, terwijl het barst van de digitale etalages, lees: datingsites……..

De Huffington Post vroeg het aan 2 professionals. Namelijk Eden Blackman van WouldLikeToMeet.me en Mairead Molloy van Berkeley International.

LEF
Mensen die beweren dat ze nooit potentiële partners ontmoeten waar ze verliefd op kunnen worden, kan ik 1 ding zeggen: er zijn overal mogelijkheden om de ware te ontmoeten. In het verleden heb je wellicht te weinig interesse getoond of was je niet dapper genoeg om een gesprekje aan te gaan.

BALANS
Het is niet verkeerd om ambitie te hebben en dol op je werk te zijn, maar zorg dat je genoeg tijd overhoudt om nieuwe mensen te leren kennen, zodat je relatie niet stopt al voor deze begon.

EX
Gun jezelf voldoende tijd moet om een vorige serieuze gestrande relatie te verwerken. Soms lijkt liefdesverdriet eeuwig te duren, maar voor je aan iets nieuws begint, moet je eerst je ex uit je hoofd hebben. Pas dan zul je je ogen volledig kunnen openen voor een nieuwe liefde.

TYPE
Iemand vinden waar je bij past en waarbij je je goed voelt, is niet makkelijk. Maak het jezelf dus niet nog moeilijker door allerlei voorwaarden te stellen. Uiterlijke kenmerken zijn bijvoorbeeld onbenullig, maar een bepaalde klik tussen jullie, zowel persoonlijkheidskenmerken als lichamelijke aantrekkingskracht tellen ook mee. Door je te houden aan een checklist, beperk je de opties, waardoor het moeilijker wordt.

VERSCHIJNING
Kijk ook eens naar wat je aan jezelf zou kunnen verbeteren. Verzorg je uiterlijk en denk niet ‘die andere moet me maar nemen zoals ik ben’. Laat de beste kant van jezelf zien, omdat die ander dat misschien wel heel erg waard is. Een goede verschijning weerspiegelt wie je aan de binnenkant bent en het is goed voor je zelfvertrouwen. Dat straal je dan ook weer uit.

FUN
Op een bepaald moment moet je stoppen met jezelf afvragen waarom je nog niet aan de man dan wel vrouw bent. Kleed jezelf goed aan, ga uit, dans, flirt en heb plezier. Niets is aantrekkelijker dan mensen die het naar hun zin hebben. Als je nat wilt worden in de regen, ga je toch ook geen paraplu opzetten!

GELIJK(W)AARDIG
Het is mooi dat mannen en vrouwen overdag in het werk gelijkwaardig zijn, maar gelijkaardig worden we nooit. Gelukkig voor de vrouwen dat mannen zich aangetrokken voelen tot sterke onafhankelijke tantes, maar het is wel belangrijk dat een man daar goed mee omgaat. Wees dus niet arrogant, gedraag je als een gentleman en laat je café-moppen thuis!

KIJK VERDER
We hebben de neiging in ons sociale leven in bepaalde kringetjes te circuleren. Probeer je netwerk ook privé uit te breiden. Je zult iemand nooit echt kunnen ontmoeten als je tussen je vrienden of vriendinnen blijft zitten in een café of restaurant.

IN HET ECHT
Iemand is schrijvend vaak heel anders dan pratend. In dat laatste geval hoor je pas iemands intonatie, sfeer en gemoedstoestand. Dat betekent dat je eigenlijk niet verliefd kunt worden zonder persoonlijk contact. De andere kant is ook waar. Misschien heb je zo weinig dates omdat je qua profielen al veel te hoge eisen stelt. Laat je ‘boodschappenlijstje’ eens los.

KOPPELEN
Als een bekende van je zegt dat je een bepaald persoon absoluut eens moet ontmoeten, wees dan niet flauw en ga op zo’n blind date. Vaak weten collega’s en vrienden meer van je dan je zelf in de gaten hebt. Het lijkt een beetje op koppelen, maar daar kwamen en komen vaak de betere relaties uit voort.

BEETJE BIBBEREN
Een klein beetje nerveus zijn voor een afspraak is normaal. Daarmee laat je je betrokkenheid juist zien. Als je alleen maar ‘cool’ blijft voelt de ander zich niet serieus genomen. En spreek het uit naar elkaar, daar smelt alvast veel ijs door.

ONLINE
Ga naar datingsites die je aanspreken. Als je nou weet dat tweederde van alle singles ingeschreven staat op een dergelijke site, dan ben je toch gek als je niet ook digitaal op zoek gaat.

Lees ook:De valkuil van de alleengaande
Lees ook:Olllo olllo: anoniem flirten
Lees ook:Opposites Attract?
Lees ook:Tips voor effectief internet-daten
Lees ook:Alweer verliefd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>