Naast de BAM-moeders zijn er ook BAV-vaders

father_sonOok het biologische klokje van mannen loopt op een bepaald moment af in hun lven en als ze dan geen partner hebben, kunnen ze beslissen een kind te krijgen met een draagmoeder en/of meemoeder.

Maar er zijn er ook die nets als Bewust Alleenstaande Moeder een Bewust Alleengaande Vader worden.

Oftewel: de BAV-pappa rukt op……

Daaraan besteedde BNR Nieuwsradio vandaag aandacht met Sara Coster van de stichting ‘Meer dan Gewenst’.

“Vroeger, als wij wensouder-bijeenkomsten organiseerden, zat de zaal vol met vrouwen. De afgelopen tijd organiseren we ook bijeenkomsten speciaal voor mannen. Dan hebben we zo 60 tot 70 wensvaders in de zaal zitten.”

Er zitten wel nog wat juridische haken en ogen aan de procedure, dankzij een wet die in 1995 is ingevoerd. Die verbiedt het mannen om publiekelijk bekend te maken dat ze een draagmoeder willen evenals dat het vrouwen verbiedt om aan te bieden dat zij draagmoeder willen zijn.

Het idee achter die wet is simpel, zegt advocaat Wilma Eusman. “Door te verbieden dat een bureau beroepsmatig gaat bemiddelen tussen wensouder en draagmoeder en dus ook te verbieden dat hier advertenties over worden geplaatst, kunnen deze mensen elkaar niet vinden en zijn politici van het probleem af.”

De juridische aspecten zijn niet de enige reden waarom bewust alleenstaand vaderschap nog altijd als een taboe-onderwerp wordt beschouwd. “Het is een kwetsbare groep”, zegt Coster. “Het is niet heel stoer om in je vriendengroep te zeggen, ‘ik heb geen partner kunnen vinden, dus ik ga nu maar op zoek naar een lesbisch stel voor co-ouderschap.”

Lees ook:46-jarige vrouw baart kind voor haar homo-zoon
Lees ook:Gynaecologen vrezen de IKEA-baby
Lees ook:Het IKEA-kind: ‘Papa, mama, meemama en biologische mama’
Lees ook:Film over Turks / Belgisch liefdespaar zorgt voor onrust in Antwerpen
Lees ook:Eitje zoekt zaadje, oftewel: speeddaten voor een baby

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>