Film over Turks / Belgisch liefdespaar zorgt voor onrust in Antwerpen

TurquazeVerscheidene Turken hebben zondag in Antwerpen spontaan de zaal verlaten bij de avant-première van de Belgisch-Turkse film Turquaze.

Enkele mannen keerden nadien terug om vrouwen weg te halen………

De liefdesscènes waren blijkbaar te expliciet, zeker voor Turken van de eerste generatie. Turquaze, de eerste langspeelfilm van regisseur Kadir Balci, draait vanaf woensdag in alle Belgische bioscoopzalen.

Turquaze gaat over een Turkse familie in Gent, waarvan één van de zonen een relatie heeft met een Belgische vrouw. Een overwegend Turks publiek kreeg de film gisteren in voorpremière te zien.

Vooral de interculturele liefdesrelatie zorgde voor onbehagen. Een deel van de aanwezigen verliet uit protest de zaal, zo meldt de Gazet van Antwerpen.

Zaterdag was er in het Antwerps bioscoopcomplex Metropolis al een relletje geweest met allochtone jongeren. Door een actie ‘voor 3 euro naar de film’, was het extra druk.

De stennisschoppers moesten op de eerste rij zitten en begonnen daarna uit protest vuilnisbakken om te kieperen. De voorstelling werd 10 minuten onderbroken om de jongeren uit de bioscoopzaal te verwijderen.

De trailer…….

Lees ook:Trouwen ‘op het eerste gezicht’
Lees ook:Getver, Turks mishandeld ventje wordt liefdevol geadopteerd door lesbisch paar
Lees ook:Jonge mensen willen graag trouw zijn
Lees ook:Daten in de supermarkt door in elkaars karretjes te koekeloeren
Lees ook:Meiden veel eerder de deur uit en op kamers dan jongens

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>