Eitje zoekt zaadje, oftewel: speeddaten voor een baby

baby_eggsEitje zoekt zaad en vice versa. 75 mannen en vrouwen met een kinderwens waren deze week aan het speeddaten, in de hoop een geschikte donor, draagmoeder of co-ouder te vinden.

Met een nummer op de borst geplakt en een bak borrelnootjes op tafel zitten de mannen en vrouwen voor de speeddatesessie tegenover elkaar in de aula van het Amsterdams Lyceum……….

Daarover bericht het Parool vandaag.

Deze avond komen mensen bijeen die een kind willen krijgen, maar geen partner hebben, maar ook homostellen en koppels die geen kinderen kunnen krijgen.

Er worden geen doekjes om gewonden. Iedereen zit er met hetzelfde doel. Eerste vraag: “Zeg, hoe wil jij een kind?”

“Als ik als singlehomoman zie hoeveel singleheterovrouwen hier vandaag zijn, zou je de mannen toch wakker willen schudden? Ze gaan naar ons homo’s toe voor hun kinderwens.” De man lacht. “Ik ben op zoek naar mijn Doutzen Kroes voor een co-ouderschap. En ik denk dat ik haar heb gevonden. Ze zit daar, aan dat tafeltje.”

Hij wijst in de verte, waar een mooie vrouw van in de 30 (type hoogopgeleide artistieke yup) plagerig lacht naar de man tegenover haar. Hij krabbelt snel zijn e-mailadres op een oranje memoblaadje en stopt het in haar hand. Plotseling is hij niet de nummer 28 meer. Dan klinkt de schoolbel: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

In 11 rondes van 7 minuten krijgen deelnemers de kans elkaar beter te leren kennen. Wat opvalt, is het tekort aan mannen. “Ik heb een ronde ook met een vrouw gesproken”, zegt een 30-jarige lesbienne. “Maar ik kon voor het eerst hierover praten en ervaringen uitwisselen. Niemand in mijn omgeving weet dat ik hiermee bezig ben.”

Lees vandaag meer in Het Parool.

Lees ook:Terminaal zieke vrouw zoekt nieuwe vriendin voor minnaar
Lees ook:Spermadonor on top
Lees ook:Na 50 jaar eindelijk de scheiding te boven om dan opnieuw….
Lees ook:LINDA over exen: van horrormannen tot beste vrienden
Lees ook:Samen een baby krijgen is geen bindmiddel voor een relatie, eerder een splijtzwam!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>