Single vrouwen doen een ‘Ei voor later’ in de vriezer

Veel 30′sters zijn het en een enkele 40′ster.

Het zijn goed opgeleide, goed uitziende vrouwen die van alles mee hebben in het leven, behalve 1 ding: een stabiele relatie met een man. En als gevolg daarvan zijn ze ook nog niet aan een gezin begonnen.

Deze vrouwen laten op dit moment hun eicellen invriezen. Want je weet maar nooit of ‘Mr Perfect’ toch nog langs komt galopperen op zijn witte paard…………..

Een enkeling stelt een zwangerschap uit uitsluitend vanwege haar carrière. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam.

Sinds in april het invriezen van eicellen om sociale redenen werd toegestaan, klopten 97 vrouwen aan bij het Amsterdamse ziekenhuis. 92 van hen bleken geen partner te hebben. Gemiddeld hebben zij een leeftijd van 36,2 jaar.

“Het zijn meestal hoogopgeleide vrouwen”, zegt Fulco van der Veen van het AMC. “Natuurlijk hebben ze een carrière, maar vrijwel zonder uitzondering willen ze dit omdat ze nu geen man hebben en bang zijn dat het niet op tijd lukt.” Volgens Van der Veen hebben de vrouwen bijna allemaal een relatiebreuk achter de rug.

Het AMC zegt verrast te zijn door de grote toeloop. “We dachten dat er eerst een grote golf van aanmelding zou komen en dat het dan klaar zou zijn. Maar mensen blijven maar bellen.”

Illustratie: Filmmaakster Marieke Schellart (1973) liet 2 jaar geleden haar eicellen invriezen en maakte van haar proces een documentaire voor NCRV’s Dokument, getiteld: ‘Ei voor later’. Klik op de afbeelding rechts boven voor meer info en bekijk hieronder de trailer.


Ei voor later – Trailer from Marieke Schellart on Vimeo.

Lees ook:Seksleven single vrouwen sucks, ondanks grote kinderwens
Lees ook:In 2050 heeft niemand nog seks voor een baby
Lees ook:Lessen voor singles op Apenheul: bonobo’s lossen alles op met seks
Lees ook:Vrouw verkoopt haar eicellen voor €900 ‘t stuk
Lees ook:Eerste eicelbank van Nederland een feit

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Single vrouwen doen een ‘Ei voor later’ in de vriezer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>