Lessen voor singles op Apenheul: bonobo’s lossen alles op met seks

bonobo'sAapjes kijken, dat is volgens Dierenpark Apenheul dé oplossing voor vrijgezellen die maar niet van aan de man of vrouw raken.

Singles kunnen een dagje het seksgedrag van gorilla’s, bonobo’s of gibbons bestuderen en zo iets leren over partnerkeuze…………….

“Het is voor mensen niet altijd eenvoudig om de juiste partner te vinden. Dat kan sommige vrijgezellen tot de wanhoop drijven. Apen gaan ook geregeld op zoek naar partners en die worden dan ook gevonden. De mens stamt af van de aap: waarom lukt het een gorilla wel en een vrijgezel niet? Vanuit die vraag heb ik een workshop ontwikkeld”, aldus bioloog Patrick Van Veen, die de themadag in Apenheul zal begeleiden.

In de eerste plaats wil Van Veen de singles bijbrengen dat er redenen zijn waarom apen een partner kiezen.

“Geur of gedrag spelen een grote rol. Bij mensen is dat net zo, maar we zijn er ons niet meer van bewust.” Na het theoretische deel trekken de singles met Van Veen op verkenning door Apenheul. “Bonobo’s kennen als het ware de hele Kamasutra vanbuiten. Ze lossen alle problemen op met seks.”

Lees ook:Gorillaman Jambo en bonobovrouw Jill leren je verleidingskunsten!
Lees ook:Oerinstincten van de liefde: hoe apen en mensen hun partner vinden
Lees ook:Leer van bonobo’s: man + vrouw gelijk en liever seks dan oorlog
Lees ook:Smachtende singles: wees vooral blij
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw is helemaal top voor de wetenschap!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>