Hoe duurder de bruiloft, hoe sneller een scheiding

Kent u ze ook: van die bruiloften met alles d’r op en d’r aan en een trouwjurk van duizenden euro’s?

Het ziet er leuk uit voor het plaatje, en vooral aanstaanden bruiden hebben al heel lang gedroomd van een dergelijke ‘dag van hun leven’.

Maar ik zeg: doe het niet! Houdt het maar bescheiden, want hoe duurder het bruiloftsfeest, hoe eerder het huwelijk aan diggelen is………

Volgens de vooraanstaande Britse familierechtadvocaat Amanda McAlister geven 8 van de 10 paren, die binnen 5 jaar scheiden hun te dure bruiloft als reden van de breuk.

“Jonge mensen staan al onder enorme financiële druk door collegegeld en hoge woninglasten. Het vooruitzicht van een extravagante ceremonie is een grote, extra spanning”, aldus McAlister in de Daily Mail.

De advocate noemt Keira Knightley en haar kersverse man als voorbeeld van hoe een bruiloft hoort te zijn.

De actrice trouwde begin mei met zanger James Righton en hield de huwelijksdag erg klein. Ze nodigde slechts 12 gasten uit en koos voor een jurkje van Chanel dat ze al eens eerder had gedragen. Bovendien werd ze door haar moeder naar de ceremonie gereden in een Renault Clio en waren bij de receptie maar 50 gasten aanwezig.

“Met het laten schieten van een limousine, een grote jurk en een dure taart, zouden ze zich zomaar kunnen hebben verzekerd van een stabiel en succesvol huwelijk”, zo meent McAlister.

Hier tegenover geven jonge stellen volgens McAlister vaak meer dan €35.000 euro uit aan hun trouwdag.

“Na de wittebroodsweken, als de realiteit toeslaat, wordt het terugbetalen van zulke grote sommen geld een enorme last binnen het huwelijk, samen met de toenemende kosten die het starten van een gezin met zich meebrengt in deze economisch onzekere tijden”, aldus de advocate.

“In een vlaag van romantiek en feeststemming worden de gevolgen op lange termijn, die een grote invloed kunnen hebben op nieuwe relaties, vaak makkelijk vergeten.”

McAlister onderschrijft de visie van vooraanstaand familierechter Sir Paul Coleridge, die van mening is dat meer stellen hun trouwdag bescheiden zouden moeten houden. Er zou meer gedaan moeten worden om het probleem van jonge stellen met een schuld en de steeds hogere huwelijkskosten aan te pakken.

“Hoe onromantisch het ook klinkt, het drukken van de kosten van de trouwdag zal een degelijke basis leggen en zorgen voor een betere financiële zekerheid die nodig is in het hedendaagse economische klimaat.”

Lees ook:‘Vijftig tinten grijs’ veroorzaakt echtscheidingen
Lees ook:Vrouwen gaan afgeslankt hun trouwjurk in. Daarna zit het er snel weer aan.
Lees ook:Bruiloften en partijen mogen weer wat kosten
Lees ook:Zie jij de bruid reeds? Nee, ze deed zojuist een crashdieet!
Lees ook:Bruiden die afvallen voor de grote dag, komen daarna dubbel aan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>