Bruiden die afvallen voor de grote dag, komen daarna dubbel aan

wedding-dressHet is een bekend fenomeen: van trouwen word je dik.

Dat wordt bij vrouwen nog eens versterkt doordat bruiden die voor hun grote dag afvallen, na hun huwelijk sneller aankomen.

Hoe strenger het dieetregime, des te harder de naald van de weegschaal naar rechts gaat in het eerste half jaar na het ja-woord…..

Dat blijkt uit een Australisch onderzoek aan de Flinders University van Adelaide.

Zij analyseerden het lichaamsgewicht van 350 vrouwen 4 weken voor en 6 maanden na de bruiloft.

85% gaf aan het begin van de studie aan dat ze zo’n 9 kilo wilden afvallen voor hun trouwdag. Maar de onderzoekers ontdekten dat die dieetdrift in de eerste zes maanden na de trouwdag net tot extra kilo’s leidt.

Ongeveer de helft van de geobserveerde bruiden kwam na het ja-woord gemiddeld 2,1 kg aan. Bruiden in spé die zich strikt aan een dieet hielden, kwamen na het trouwfeest zelfs gemiddeld 3,2 kilo bij.

Eenderde van de bruiden voelt de druk om slanker te worden. De aanstaande echtgenoot, vrienden, bruidswinkels en tijdschriften doen op dat vlak hun duit in het zakje. Die druk zorgt er dan wel voor dat ze op de dag zelf in hun droomjurk passen, na de trouwdag worden deze vrouwen gemiddeld 4,5 kilo in een half jaar tijd zwaarder.

De onderzoekers sluiten niet uit dat de stijging van het lichaamsgewicht na de trouwdag te wijten is aan een gebrek aan motivatie.

“Het is mogelijk dat de vrouwelijke deelneemsters geen moeite meer doen om slank te zijn omdat ze hun man toch al hebben gestrikt”, staat letterlijk in het studierapport dat verscheen in het vakblad Body Image.

Lees ook:Bruiden die crashdieet doen, vieren zwaarlijvig hun 1 jarig huwelijk
Lees ook:Vrouwen gaan afgeslankt hun trouwjurk in. Daarna zit het er snel weer aan.
Lees ook:Mannen moeten gaan sporten met…….. andere mannen
Lees ook:Huwelijksvoorbereidingen zijn slecht voor sfeer, gezondheid en …relatie
Lees ook:Vrouwen in vaste relatie leggen reservevet aan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>