De 4 zaken die ten grondslag liggen aan alle relatie-sores

Het hebben van een buitenechtelijke affaire is geen oorzaak van een echtscheiding.

Het is wel het gevolg van een aantal redenen waarom partners uit elkaar groeien.

Ofwel het flauwste en meest gehoorde argument tot scheiding tegenwoordig: ‘De koek was op’.

Er werd al heel lang van die koek geknabbeld, maar men negeerde de signalen……….

Aldus echtscheidings-begeleider Micki McWade in de Huffington Post.

1. Losmaken
Als een partner het gevoel heeft dat de ander alsmaar onvolwassen, onverantwoordelijk, onbetrouwbaar of egoïstisch is, dan zal de dynamiek verdwijnen en daarmee ook intimiteit en seksualiteit . Dat zorgt ervoor de een zich van de ander ‘losmaakt’. Huiselijk geweld is de ergste vorm van die losmaking, waarbij de ene partner zich niet langer een gelijke voelt van de andere.

Vaak is er geen terugweg na zo’n losmaking, dus is het belangrijk om de signalen te herkennen en voor het breekpunt te beginnen aan therapie.

2. Klagen en zagen
Wanneer het vaak gebeurt dat niet beide partners echt tevreden zijn met de oplossing van een problemen, dan zullen boosheid en wrevel zich opstapelen en de relatie schaden.

Een probleem oplossen door een compromis te sluiten is belangrijker dan gelijk krijgen. Wie geen verantwoordelijkheid aan wil, zal nooit een geslaagde relatie hebben.

3. Narcisme
Iedereen is tot op zekere hoogte narcistisch, maar het wordt een probleem als je je niet kan inleven in de ander en voortdurend strijd levert. Wie werkt het hardst, wie brengt meer tijd door met de kinderen, wie had een lastigere dag, enzovoort.

Wanneer partners elkaars bijdrage niet meer zien, dan zullen ze allebei aannemen dat de andere het gemakkelijker heeft en voelen ze zich allebei onbegrepen.

4. Verslaving
Bij een junk gaat de verslaving voor alles. Dus ook voor de geliefde., de kinderen en familie en vrienden. Daarover voelt de ander zich boos en beschaamd. Als de verslaafde niet in staat is om zijn gewoonte op te geven, dan zal hij ook de schuld geven aan zijn partner. Die zal proberen om de relatie te redden, zeker als er kinderen zijn, maar geeft uiteindelijk op als hij of zij niet afkickt.

Micki McWade beklemtoont dat het belangrijk is om huwelijksproblemen aan te pakken voor ze gewoonte worden en niet meer te veranderen zijn. ”

Het is moeilijk voor een paar om een al lang bestaand patroon te doorbreken, omdat je altijd argumenteert vanuit je eigen standpunt. Maar je kan niet communiceren zonder een neutraal perspectief. Patronen moeten daarom zo snel mogelijk herkend én gestopt worden.”

Lees ook:De LAT-relatie houdt langer!
Lees ook:Na 5 maanden samen heb je ‘vaste verkering’
Lees ook:Vrouwen houden hun man uit buurt van ovulerende vriendinnen
Lees ook:De tevredenheid van de vrouw in een gezin is cruciaal voor de relatie
Lees ook:Getrouwd met een pedo

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>