Vrouwen houden hun man uit buurt van ovulerende vriendinnen

Vriendinnen zijn voor vrouwen buitengewoon belangrijk: hun mening en gezelschap doen er toe. Maar dat 1 van hen er met hun man vandoor zou gaan, is een horrorscenario.

Moeder Natuur heeft door zo haar eigen oplossingen voor. Onbewust houden vrouwen hun man uit de buurt van vruchtbare seksegenotes…

In een artikel gepubliceerd in het magazine Personality and Social Psychology schrijven psychologen van de universiteit van Arizona dat vrouwen hun partners afschermen tegen ovulerende concurrentie. De ovulatie, ook wel de eisprong genoemd, is het moment in de menstruatiecyclus waarop een vrouw het meest vruchtbaar is.

4 studies, waar in totaal 478 heteroseksuele vrouwen met een relatie aan deelnamen, werden onder de loep genomen. In 1 daarvan kregen vrouwen een reeks foto’s van andere vrouwen te zien. Ze moesten daarbij aanduiden in welke mate ze haar als vriendin wilden hebben.

Het bleek dat de deelneemsters afstand wilden creëren tussen de gefotografeerde seksegenotes en hun partner wanneer de dame in kwestie op haar vruchtbaarste punt van de maandcyclus zat.

Mensen zijn in staat om onbewust signalen van vruchtbaarheid op te pikken. Eerdere onderzoeken toonden aan dat het gedrag van vrouwen verandert en zij hun concurrentes als het ware ‘ruiken’ en dat mannen sterker reageren met een ovulerende vrouw in de buurt.

De wetenschappers constateerden dat vrouwen extra beschermend waren wanneer ze hun partner aantrekkelijk vonden en wanneer de vrouw op de foto mooi oogde. Ook passen vrouwen tactieken toe om hun partners dicht bij zich te houden. “Vrouwen met aantrekkelijke geliefden hebben een hogere seksuele interesse in hun partner nadat hij in contact kwam met een erg vruchtbare concurrente.”

Er is overigens geen bewijs dat deze afscherming van de partner efficiënt is. Een ander nadeel van de studie is dat deze werkte met foto’s van vreemden. Bij vrienden, collega’s en kennissen, kunnen vrouwen goed nadenken over wie ze als betrouwbare kiezen. Dan hoeven ze zich minder zorgen te maken over wie ovuleert en bij wie ze hun man uit de buurt moeten houden.

Lees ook:Stem van vruchtbare vrouw laat mannenharten op hol slaan
Lees ook:‘We zijn uiteindelijk allemaal loopse honden’
Lees ook:Vrouw kleedt zich sexy vanwege haar concurrentes
Lees ook:Vruchtbare vrouwen heupwiegen het verleidelijkst
Lees ook:Heren: menstruerende vrouwen willen het liefst met rust gelaten en/of verwend worden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>