Na een lang leven samen ook samen euthanasie plegen?

Couple Walking Along BeachFrancis (89) en Anne (86) uit Brussel hebben alles al gepland: tegelijkertijd euthanasie plegen uit angst dat één van hen alleen achterblijft.

Geen van beiden is terminaal ziek………

Daarover bericht De Telegraaf vandaag.

Hun 3 kinderen vinden het plan prima. Sterker nog, ze hebben zelfs al een arts gevonden die het leven van hun ouders wil beëindigen.

Naar eigen zeggen kunnen de kinderen niet voor één van hun ouders zorgen wanneer deze ooit alleen komt te staan. Een verpleeghuis is voor Francis en Anne ook geen optie omdat ze bang zijn dat ze die zorg niet kunnen betalen.

Francis heeft 20 jaar geleden prostaatkanker gehad en neemt dagelijks een flinke dosis morfine, Anne is gedeeltelijk blind en bijna helemaal doof.

Het stel gaat áltijd samen de deur uit, omdat ze bang zijn dat ze gescheiden worden.

De euthanasie staat gepland voor 3 februari 2015, hun 64ste trouwdag.

Francis: “We willen gewoon samen gaan omdat we allebei bang zijn voor de toekomst. Zo simpel is het. We zijn bang voor wat ons te wachten staat.”

Aan zelfmoord heeft het paar volgens Francis nog nooit gedacht. Tegenover de Vlaamse nieuwsdienst Moustique vertelt hij: “Dat vergt moed. Ik zou het niet kunnen, zelfs al zou ik het willen. Maar een arts die je een spuitje geeft waardoor je langzaam in slaap valt? Daar is geen moed voor nodig..”

Lees ook:Bejaard Belgisch echtpaar sterft door gezamelijke euthanasie
Lees ook:Nee zeggen, dat is pas opvoeden
Lees ook:Terug in de klas bij ‘De Scheidingsschool’
Lees ook:‘Ga voor het luxe huisvrouwen-leventje, niet voor de drukke carrière’
Lees ook:Ook vriendin van overleden transgender Nathan wil euthanasie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>