Nee zeggen, dat is pas opvoeden

Wat is er toch met al die ouders aan de hand? Ze hebben geen overwicht over hun door en door verwende grut en gaan zelfs met ze in discussie alsof het volwassenen zijn.

Terwijl die kinderen alleen maar meer willen, verder zullen gaan en nog ongestructureerder in het leven komen te staan. Nee zeggen, schrijft hoogleraar pedagogiek Micha de Winter voor…………….

‘De weerzin om de strijd aan te gaan met de kinderen is stuitend. Als je altijd maar toegeeft en geen duidelijkheid schept voor een kind, dan vind ik dat grenzen aan mishandeling,’ aldus de hoogleraar. Goed, duidelijke taal. Helemaal mee eens. Maar hoe komt het dan dat mensen toch blijven toegeven en weggeblazen worden door hun eigen veeleisende, dreinende, zeikende en zeurende kids?

Schuldgevoel. Omdat beide ouders werken, schuldgevoel omdat de ouders zijn gescheiden en afkeer van de eigen strenge opvoeding zijn de belangrijkste oorzaken voor de constante toegeeflijkheid, blijkt uit gesprekken met deskundigen en ouders. Ze zijn bang om conflicten aan te gaan met hun kinderen, vinden afwijzen vervelend en willen teleurstellingen zoveel mogelijk voor komen.

Nee, teleurstellingen, daar leer je ook niets van en die komen later in het leven ook niet voor. Pfff Gelukkig maar he?

Lees ook:Ouders van nu kunnen niet meer opvoeden
Lees ook:1e kind: mijlpaal in het leven, maar dood in de pot voor de romantiek
Lees ook:Nooit meer ‘de kids’ en ‘papadag’ zeggen in 2014!
Lees ook:Daten met een alleenstaande moeder
Lees ook:Jonge kinderen van gescheiden ouders wonen het liefst bij hun moeder

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nee zeggen, dat is pas opvoeden

  1. Tom

    Je zegt nee tegen kinderen uit liefde, omdat ze daar meer van leren dan van altijd maar hun zin krijgen. Ik kreeg ook niet alles wat ik wilde vroeger en ik ben er zeker niet slechter van geworden en heb er ook geen trauma’s aan over gehouden. Gewoon nee zeggen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>